Ειδήσεις

Published on February 17th, 2014 | by fileto

0

Επτά ευρωβουλευτές για Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία

Τέσσερις συνολικά σταυροί θα μπουν στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Παράλληλα, εκτός από τον σταυρό προτίμησης και το διπλάσιο πλήθος υποψηφίων προβλέπεται προγραμματισμός περιορισμένων εμφανίσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλαφόν για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την κατάτμηση της χώρας σε τέσσερις ή και τρεις μείζονες εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου οι ευρωβουλευτές να μην εκλεγούν με ενιαίο τρόπο από το σύνολο της Επικράτειας.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο-πρόταση που επεξεργάζονται εκλογολόγοι και έχει ήδη προωθηθεί στο Μαξίμου προβλέπει τη συγκρότηση μιας ενιαίας περιφέρειας της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας (πλην Αιτωλοακαρνανίας), άλλη μία που θα περιλάβει τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, μια τρίτη που θα ονομαστεί Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας και θα εντάξει την Ηπειρο, τα Ιόνια την Αιτωλοακαρνανία και την Πελοπόννησο, και μια τέταρτη που θα συγκροτηθεί με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην εν λόγω πρόταση έχουν προϋπολογισθεί και οι έδρες αναλόγως του πληθυσμού κάθε περιφέρειας.

Προβλέπεται συγκεκριμένα η Αττική με τη Στερεά Ελλάδα να εκλέξουν 8 ευρωβουλευτές, η Βόρειος Ελλάδα με τη Θεσσαλία 7, η Νοτιοδυτική Ελλάδα 4, και τα νησιά με την Κρήτη 2 (το σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι για πρώτη φορά 21).

Τέσσερις συνολικά σταυροί θα μπουν στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Παράλληλα, εκτός από τον σταυρό προτίμησης και το διπλάσιο πλήθος υποψηφίων προβλέπεται προγραμματισμός περιορισμένων εμφανίσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλαφόν για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων. Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την κατάτμηση της χώρας σε τέσσερις ή και τρεις μείζονες εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου οι ευρωβουλευτές να μην εκλεγούν με ενιαίο τρόπο από το σύνολο της Επικράτειας. Συγκεκριμένα, το σχέδιο-πρόταση που επεξεργάζονται εκλογολόγοι και έχει ήδη προωθηθεί στο Μαξίμου προβλέπει τη συγκρότηση μιας ενιαίας περιφέρειας της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας (πλην Αιτωλοακαρνανίας), άλλη μία που θα περιλάβει τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, μια τρίτη που θα ονομαστεί Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας και θα εντάξει την Ηπειρο, τα Ιόνια την Αιτωλοακαρνανία και την Πελοπόννησο, και μια τέταρτη που θα συγκροτηθεί με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στην εν λόγω πρόταση έχουν προϋπολογισθεί και οι έδρες αναλόγως του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Προβλέπεται συγκεκριμένα η Αττική με τη Στερεά Ελλάδα να εκλέξουν 8 ευρωβουλευτές, η Βόρειος Ελλάδα με τη Θεσσαλία 7, η Νοτιοδυτική Ελλάδα 4, και τα νησιά με την Κρήτη 2 (το σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι για πρώτη φορά 21).

Πηγή: www.dimokratiki.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑