Άποψη - Γνώμη

Published on March 5th, 2014 | by fileto

0

Αδικίες και τεχνάσματα με φόντο ανεργία

Είναι τουλάχιστον άδικο να θέλουν να δώσουν βοήθημα σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους και εναγωνίως να ψάχνουν για δουλειά, βάζοντας όριο ότι η επιχείρηση θα έπρεπε να είχε κλείσει από 1-1-2011 και εντεύθεν.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας, πως αλήθεια θα αισθανόσασταν αν επί 15 χρόνια είχε ένας συγγενής σας μια επιχείρηση, πλήρωνε ανελλιπώς ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, φόρους, ΙΚΑ, κέρατα κ.λ.π. και μια ωραία ημέρα έβαζε λουκέτο; Σίγουρα όχι όμορφα.

Αλλά να έχεις μια επιχείρηση η οποία λόγω κρίσης έκλεισε και για τρείς μήνες να χάνεις ένα μηδαμινό αλλά τόσο σημαντικό επίδομα ανεργίας, όταν ήσουν εντάξει έναντι του Κράτους, αυτό κ. Βρούτση λέγεται ΑΔΙΚΙΑ. Μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ.

Κι όμως το κάνατε και φυσικά δεκάρα δεν δίνετε.

Αδικία ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται χιλιάδες ανέργους νέους που στριμώχνονται στα σεμινάρια, δήθεν κατά της ανεργίας, σε κοινωφελή εργασία δήθεν για να πάρουν ασπιρίνη κατά της φτώχειας και βέβαια σε ουρές για να μπορέσουν να αποφύγουν την πρόκληση να μεταναστεύσουν εκτός Ελλάδας.

Τι κάνετε γι’ αυτό; ΤΙΠΟΤΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Μια ακόμη αδικία.

Κι έρχονται οι επαγγελματοβιοτέχνες να σας θυμίσουν μια ακόμη μεγάλη αδικία η οποία είναι και ΎΠΟΠΤΗ.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την μη απόδοση στον ΟΑΕΔ 100 περίπου εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον ασφαλιστικό οργανισμό ΟΑΕΕ κατέθεσε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς.

Όπως επισημαίνεται, «από 01-08-2011 είχε θεσπιστεί μηνιαία εισφορά ύψους 10€ που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων για τον ΟΑΕΔ στον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι. Ο ΟΑΕΕ όμως ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013 είχε συγκεντρώσει 110.991.100€ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20€.»

Σημειώνεται επίσης, ότι ενώ η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Κωτίδου θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στον ΟΑΕΔ ουδεμία σαφή απάντηση έλαβε.  

Στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς μετά από αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Συνομοσπονδίας τονίζεται ότι πρέπει να δοθούν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση άδικων πράξεων και η απόδοση ποινικών ευθυνών:

•Έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα στον ΟΑΕΔ στο σύνολό τους τα εισπραχθέντα από τον ΟΑΕΕ ποσά για τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας (Ε.Λ.Α.) και τον ειδικό λογαριασμό επαγγελματικής εστίας (Ε.Λ.Ε.Ε.);

•Το ποσό που αποδίδεται κάθε φορά από τον ΟΑΕΕ ήταν το συνολικό εισπραχθέν ποσό και αν όχι για ποιο λόγο;

•Αν δεν έχουν αποδοθεί  τα εισπραχθέντα χρηματικά ποσά για ποιο λόγο δεν αποδόθηκαν και σε ποιο λογαριασμό τηρούνται σήμερα;

Στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται επίσης ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν μέρος από τα ποσά έχουν τυχόν διατεθεί για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών και αν ναι πότε, ποιο ποσό και με εντολή ποιου αρμόδιου Διοικητικού ή Υπηρεσιακού παράγοντα ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την παράνομη αυτή πράξη.

Το μόνο που σας απομένει να κάνετε είναι να ροκανίζεται τον χρόνο παραμονής στην εξουσία, να λέτε ΝΑΙ σε ότι η Τρόικα επιτάσσει, να μην κάνετε μεταρρυθμίσεις γιατί χαλάει η σούπα του Δημοσίου και γενικότερα, να ζείτε στον κόσμο σας.

Κρίμα γιατί από την ΑΔΙΚΙΑ περνάτε στην αρπαγή καταθέσεων οφειλετών όταν το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μεγάλος μπαταχτσής.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Star, είναι σχεδόν όλα έτοιμα, για να επεκταθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων σε τράπεζες και στις 65 εφορίες, οι οποίες διαθέτουν δικαστικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι λειτουργεί ήδη το σύστημα χωρίς προβλήματα σε τέσσερις εφορίες πιλοτικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πολύ σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο – δεκαπενθήμερο θα επεκταθεί στις 65 εφορίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την ηλεκτρονική επίδοση του κατασχετηρίου στις τράπεζες μέχρι και την ανάληψη του ποσού από το λογαριασμό του καταθέτη θα μεσολαβούν το πολύ 16 ημέρες. Βάσει του νόμου, δεν προβλέπεται προειδοποίηση του οφειλέτη στην περίπτωση που κινηθεί η εφορία για κατάσχεση εις χείρας τρίτων, προκειμένου να μην πάει ο οφειλέτης να κάνει ανάληψη των χρημάτων του.

Καλά μας κάνετε. ΔΙΟΤΙ το μαντρί είναι ακόμη ζεστό και τα πρόβατα μυρικάζουν υπέροχα.

Καλά να πάθουμε γιατί, όπως λέτε κι εσείς ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. Τα πιτιφούρ της Βουλής!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑