Ειδήσεις

Published on March 5th, 2014 | by fileto

0

Κοσσοβοποίηση της Θράκης βλέπει ο Κουίκ των ΑΝΕΛ

«Η οικονομική κατάρρευση της Θράκης, μιας υπερευαίσθητης εθνικά περιοχής, ξεπέρασε τα όρια του συναγερμού. Αυτή η κατάσταση που βλέπω και καταγράφω, την οδηγεί σε Κοσσοβοποίηση και στη συνέχεια στην αγκαλιά της Άγκυρας η οποία ήδη ανεβάζει τις στροφές των οικονομικών και όχι μόνο, χειρισμών της για την άλωση της Θράκης μας».
Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της νέας επίσκεψης που πραγματοποίησε στις Σάπες, την Κομοτηνή, το Πόρτο Λάγος και την Ξάνθη, συνοδευόμενος από Πολιτευτές και μέλη των τοπικών Συντονιστικών.
Στις Σάπες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι περιέγραψαν την δραματική ύφεση του εμπορίου της περιοχής, η οποία είναι συνδυασμός και της κρίσης και της απομάκρυνσης Δημοσίων Υπηρεσιών, όπως η Εφορία, λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Γεμάτη οργή για την κατάσταση, ήταν και η συνομιλία που είχε ο Τέρενς Κουίκ με τους πωλητές της τοπικής λαϊκής αγοράς που επισκέφθηκε. Επίσης κατεγράφη και θα κατατεθεί ως Ερώτηση στη Βουλή, η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και η έλλειψη ασθενοφόρου!
Στη Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους απολυμένους και άνεργους της ξυλοβιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ που έκλεισε πριν μερικούς μήνες, χωρίς καμία πρόνοια παρέμβασης ή συμπαράστασης των αρμόδιων Υπουργείων. Επίσης έγινε συνάντηση και με την επιτροπή αγώνα για την σωτηρία του δάσους του Ίασμου. Όπως ελέγχθη, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη μη σωστή διαχείριση της κτηνοτροφίας της περιοχής, με αποτέλεσμα και οι κτηνοτρόφοι να χάνουν κέρδη και το δάσος να ισοπεδώνεται με καταστροφικές γεωλογικές συνέπειες για την περιοχή.
Στο Πόρτο Λάγος, ο Τέρενς Κουίκ είχε μία λεπτομερή ενημέρωση από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών, για την συνεχή απαξίωση του σημαντικότατου αυτού εμπορικού λιμανιού της Θράκης. Η ανάγκη για εκβάθυνση και για νέο λιμενοβραχίονα, είναι δύο αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και να υλοποιηθούν.
Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε άλλη μία συνάντηση με το ΔΣ του Επιμελητηρίου. Συμφωνήθηκε ότι οι ΑΝΕΛ θα παρακολουθήσουν από κοντά το επερχόμενο σχέδιο νομού για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα, ώστε να μπει ένα τέλος στη δυναστεία ΑΕΠΙ. Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον δρόμο Ξάνθη – Ζλάτογκραντ, που συνδέει την Ξάνθη με την Βουλγαρία και ο οποίος έρχεται, ως διακρατική συμφωνία, για κύρωση στη Βουλή.

Στη Ξάνθη, ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με όλους τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής, αλλά και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ των ΑΝΕΛ Φώτη Καλένη, επισκέφθηκαν το  μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων και στη συνέχεια παρακολούθησαν μία ευρηματική επίκαιρη Επιθεώρηση που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Δημοσιογράφος και Εκδότης των εφημερίδων ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ και ΜΑΧΗΤΗΣ Πάνος Παπαδόπουλος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑