Ειδήσεις

Published on March 12th, 2014 | by fileto

0

Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ενδιαφέρον συνεχίζουν να δείχνουν οι Ρώσοι για αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ειδικά τώρα μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας.

Μετά τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), για τον οποίο έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον τους, αλλά και την συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO ( Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού- ΕΕΣΣΤΥ), οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι εμφανίζονται μεταξύ των ενδιαφερομένων και για τον ΟΛΠ.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, έχουν εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει ότι το ενδιαφέρον για τις εταιρείες του σιδηρόδρομου υπάρχει εφόσον πάει «πακέτο» με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι στρατηγική της Ρωσίας είναι να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως σταθμό διαμετακόμισης σημαντικών εμπορικών ροών.

Αποκτώντας τον έλεγχο ενός ή και περισσότερων ελληνικών λιμανιών – κατά καιρούς πληροφορίες φέρουν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό τους – αλλά και της σιδηροδρομικής εταιρείας οι RZD θα μπορούν να διαμετακομίζουν μέσω της Ελλάδας εμπορεύματα τα οποία θα μεταφέρουν τα πλοία που διαπλέουν το Σουέζ. Με τον τρόπο αυτόν ισχυροποιούν τη θέση τους στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα.

πηγη: Euro2day


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑