Ειδήσεις

Published on March 15th, 2014 | by fileto

0

Πυρά κατά Μάνεση από την Φελίνα Καζάκου Βρούζου

Πυρά δέχθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης από την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου Βρούζου για την εκπομπή του Άλφα “60 Λεπτά Ελλάδα” και το αφιέρωμα που έκανε στην περιοχή.

Η υποψήφια διαμαρτύρεται για την θεματολογία της εκπομπής και μας αφήνει σύξυλους με την επιχειρηματολογία της:

«Εμείς …η Πόλη» αντιληφθήκαμε από την αρχή της προσπάθειάς μας ότι πρέπει να διαλύσουμε τα στερεότυπα και ν’ αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την Κομοτηνή ως αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια: Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Πόλη , μια κοινωνία πολυπολιτισμική, μια κοινωνία με ιδανικά, αξίες και ηθική, ειδικά πολιτική ηθική, πέρα από προκαταλήψεις και συμπλέγματα του παρελθόντος.
Παρακολουθώντας το βράδυ της Τετάρτης την πολυδιαφημισμένη εκπομπή «60’ Ελλάδα» του «ALPHA» και του κ. Νίκου Μάνεση για την Κομοτηνή, αντιληφθήκαμε ότι εξακολουθούν κάποιοι ηθελημένα ή εν αγνοία τους, να διατηρούν ή και να καλλιεργούν μία εντελώς λανθασμένη εικόνα άλλων ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ για την περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που προσπαθούν χρόνια τώρα να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης και στρέβλωσης της πραγματικότητας.
Μία περιήγηση στο διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να καταγράψει κανείς τις αντιδράσεις των Δημοτών Κομοτηνής που αναρωτιούνται για τις αρμοδιότητες που έχουν και το έργο που παράγουν το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων καθώς και η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής αν όχι με την προβολή και την προώθηση της πόλης μας.
Η επιλογή των θεμάτων του κου Μάνεση (η «ανακάλυψη» της αρμονικής συνύπαρξης των σύνοικων στοιχείων, οι «καταναλωτικές εξορμήσεις» των Κομοτηναίων στη γειτονική Βουλγαρία με την διάνοιξη του κάθετου άξονα, η παρουσίαση μιας μουσικής μπάντας , μικρές καθημερινές ιστορίες συμπολιτών μας, ο ποδηλατόδρομος, περιήγηση σε Φιλύρα, Σάπες, Οργάνη ) για μία φορά ανέδειξε όχι μόνον την άγνοια των κεντρικών μέσων ενημέρωσης ή και την αδιαφορία τους για το τί πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή μας αλλά και την (μακρο)χρόνια ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ να ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της Κομοτηνής και της περιοχής μας.
Εάν οι συνεργάτες του κ. Μάνεση παρακολουθούσαν πιο προσεκτικά μόνο τον ημερήσιο τύπο της περιοχής θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου της Κομοτηνής, το Συνεταιρισμό Γυναικών της Μαρώνειας «Σύναξις», τα τοπικά προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών της Ρέμβης, την ανέγερση της μονάδας-πρότυπο του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι», το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στην πόλη μας με το πλέον πρόσφατο μοναδικό παράδειγμα της ίδρυσης του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής…
Και δεν είναι τυχαίο ότι το «μωσαϊκό δημιουργίας» διαμορφώνεται σε μία περιοχή που προσδιορίζεται γεωγραφικά από την Εγνατία Οδό, τους προϊστορικούς οικισμούς της Μαρώνειας και το περίφημο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο, το ρωμαϊκό λιμάνι στον Άγιο Χαράλαμπο, την Ισμαρίδα λίμνη, την βυζαντινή Γρατιανούπολη (σημερινή Γρατινή), τη Μονή Βαθυρύακος με τη θαυματουργή εικόνα, τον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Εσκή Σεχήρ Τζαμί, τα μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου με το Ιμαρέτ (σημερινό Εκκλησιαστικό Μουσείο) να αποτελεί ένα από τα μοναδικά καλοδιατηρημένα μνημεία των Βαλκανίων.
Θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτο να μην γίνεται αναφορά σε ορισμένα τοπικά προϊόντα που έχουν κατακτήσει εξαγωγικά ξένες αγορές και δημιουργούν το brand name της Κομοτηνής σε όλον τον κόσμο (μπύρα, ούζο, κρασί, ζαχαρώδη) την ίδια στιγμή που παρουσιάζονται οι Κομοτηναίοι ως «καταναλωτικοί μετανάστες».
Η Φελίνα Καζάκου κατά τη διάρκεια της θητείας της στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΑΚΟ και ΔΕΠΑΚ είχε από νωρίς επισημάνει την ανάγκη της προβολής και της ανάδειξης της «θετικής ενέργειας» της Πόλης μας. Είναι άλλωστε κάτι στο οποίο έχει αφιερωθεί από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής της με τα κοινά.
Ως Υποψήφια Δήμαρχος της Κομοτηνής, η Φελίνα Καζάκου, δεσμεύεται να αναδείξει τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Πόλης και να ενισχύσει τη συνέργεια προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τι άλλο θα ακούσουμε στις εκλογές που έρχονται!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑