Lifestyle

Published on April 8th, 2014 | by fileto

0

Θράκη μια μοναδική Πασχαλινή απόδραση

Τριήμερο στην Θράκη. Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και δεύτερη μέρα του Πάσχα. Δείτε τι μπορείτε να επισκεφθείτε και τι μπορείτε να κάνετε:

Ξάνθη – Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Πομακοχώρια:

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τους Νομούς Ροδόπης & Ξάνθης. Θα επισκεφτούμε το γνωστό μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας κτισμένο σε νησίδα στην καρδιά της Βιστωνίδας λίμνης, μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών, (προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar). Εδώ έλαβε χώρα και ένας από τους 12 Άθλους του Ηρακλή.

Επιστροφή στην Ξάνθη και σχετική παραμονή για να γνωρίσουμε την “παλιά πόλη”, με τα γραφικά σοκάκια & τα ωραία διατηρητέα αρχοντικά, ενώ θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας & να δοκιμάσουμε και τα ονομαστά σιροπιαστά γλυκά, καθώς και την περίφημη Καριόκα Ξάνθης.

Ξάνθη

Σουφλί – Ανδριανούπολη:

Μετά το πρωινό μας, ημερήσια εκδρομή στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης και επίσκεψη στην Ανδριανούπολη. Θα φθάσουμε στις Καστανιές και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων (απαραίτητες αστυνομικές ταυτότητες νέου τύπου ή διαβατήρια), άφιξη στην Ανδριανούπολη. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις Ελληνικές γειτονιές, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τα Μουσουλμανικά Τεμένη. Ακόμη θα δούμε στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας που στάθμευσε το ΌΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣΣ. Συνεχίζουμε για το περίφημο Σουφλί, την <Πόλη Του Μεταξιού>, με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά & τα μεταξωτά του. Επίσκεψη σε εργοστάσιο μεταξωτών ειδών ή στο Μουσείο Μεταξιού, θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αλεξανδρούπολη, θρακική πόλη και πρωτεύουσα του νομου Έβρου, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδος.

Σουφλί

Κομοτηνή ελεύθερη μέρα:

Πλούσιο πρόγευμα . Σήμερα ΠΑΣΧΑ! Ημέρα γλεντιού και στο ξενοδοχείο μας έχουν στηθεί από νωρίς οι σούβλες με τα αρνιά, τα κοκορέτσια και όλους τους μεζέδες στην πισίνα του ξενοδοχείου. Μέρα Αγάπης και ορθοδοξίας! Ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με πολύ διασκέδαση, κέφι και χορό. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη της Κομοτηνής για μία γνωριμία με την πόλη που μας φιλοξενεί . Η Κομοτηνή, είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης και αποτελεί έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης με χαρακτηριστικό της τα βυζαντινά τείχη της, το ηρώο με το ξίφος, σύμβολο της πόλης, τον μητροπολιτικό μεταβυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Θεοτόκο και το παλιό μουσουλμανικό τέμενος της πόλης. Η πόλη της Κομοτηνής φημίζεται για το νόστιμο σουτζούκ-λουκούμ, τα αφράτα στραγάλια και τον αρωματικό ελληνικό καφέ. Παραμονή στην κεντρική πλατεία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑