Ειδήσεις

Published on April 8th, 2014 | by fileto

0

Πασχαλιάτικο μάθημα και σε σχολείο της Δράμας

Κολοβές διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές δεκάδων σχολείων, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις αίθουσες τρεις ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, για να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω καταλήψεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν, τα παιδιά θα χάσουν από μία έως τρεις ημέρες από τις διακοπές τους, το χρονικό διάστημα 23 – 25 Απριλίου, ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έκαναν κατάληψη.

Στο πρώτο «κύμα» γυμνασίων και λυκείων στα οποία η ανάπαυλα του Πάσχα θα κουρευτεί περιλαμβάνονται αυτά του νομού Δράμας.

Σε περιπτώσεις σχολείων που οι τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών δεν επαρκούν, το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει και στην περικοπή ημερήσιων περιπάτων.

Στο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τους τρόπους αναπλήρωσης περιλαμβάνεται ακόμα και η παράταση της διάρκειας του διδακτικού έτους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Παιδείας, ο οποίος θα ορίζει την ημερομηνία λήξης της σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, από την επόμενη χρονιά, οι μαθητές θα χάσουν ακόμα περισσότερες ημέρες από τις διακοπές τους, αφού θα επεκταθεί το σχολικό έτος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑