Ειδήσεις

Published on April 24th, 2014 | by fileto

0

Το προξενείο εκμεταλλεύεται την μειονότητα λέει ο Α. Γεροντόπουλος

Να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας -που προσέρχεται στο προξενείο της Θράκης- κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, ζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.
Σε συνέντευξη του στον Realfm αναφέρθηκε στο ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη και στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση.«Στο θέμα αυτό υπάρχει απόλυτη υπευθυνότητα και από την ελληνική κυβέρνηση και από το υπουργείο Εξωτερικών. Η μειονότητα που υπάρχει στη Θράκη είναι θρησκευτική, βάση της συνθήκης της Λωζάνης αναγνωρίζεται η μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Από κει και πέρα οι μειονοτικοί είναι Έλληνες πολίτες με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών τηρεί με απαράβατο τρόπο και έτσι κινούμαστε σε αυτά τα ζητήματα», τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος.

Στην ερώτηση σχετικά με την άποψή του για το αν θα έπρεπε ή όχι να υπάρχει τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. απάντησε: «Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό. Έχω πει πολλές φορές ότι το προξενείο στην Κομοτηνή στηρίζεται στη συνθήκη της Λωζάνης. Από κει και πέρα το προξενείο και ο εκάστοτε πρόξενος πρέπει να ξέρει ότι ο τρόπος που λειτουργεί να είναι στα πλαίσια που ορίζουν οι συνθήκες. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτών των ορίων σημαίνει και παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Αυτό πρέπει να το έχουν καλά μέσα στο μυαλό τους οι Τούρκοι που έρχονται στο προξενείο της Θράκης, να μην κάνουν τίποτα παραπάνω και να μην προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα για τα παιχνίδια τα οποία συμφέρουν πιθανότατα την Άγκυρα».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑