Βαλκάνια

Published on April 26th, 2014 | by fileto

0

Κατολισθίσεις βράχων μεταξύ Κίρτζαλι και Νυμφαίας

Τέσσερις άνθρωποι, ένα ηλικιωμένο αντρόγυνο, η τριαντάχρονη κόρη τους και η εγγονή τους, μόλις τεσσάρων ετών, έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Η τραγωδία συνέβη στην περιφέρεια Χάσκοβο, αργά το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στο χωριό Βίνεβο, όπου η τετραμελής οικογένεια είχε πάει για επίσκεψη σε συγγενείς.

Όπως αναφέρει το τοπικό ηλεκτρονικό έντυπο haskovo.info, η οικογένεια έφυγε το βράδυ με το ΙΧ της για την κοντινή πόλη Κίρτζαλι, όπου έμενε. Την Παρασκευή, οι κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το αυτοκίνητο κοντά στη γέφυρα του ποταμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τις οποίες επικαλούνται τα βουλγαρικά μέσα, το ΙΧ παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά, τη στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τη γέφυρα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια και νοτιοανατολική Βουλγαρία προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων που απειλούν με κλείσιμο το διασυνοριακό δρόμο Κίρτζαλι-Νυμφαία, μετέδωσε η ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατολίσθηση έκλεισε τη σιδηροδρομική γραμμή Χάσκοβο-Κίρτζαλι ενώ οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές σε πολλά μέρη της νότιας και της κεντρικής Βουλγαρίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑