Βαλκάνια

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Σκηνικό Θράκης στήνεται και στα Δωδεκάνησα

Εκδήλωση στην Άγκυρα έγινε πριν από μέρες όπου αναφέρθηκαν οι ομιλητές στους …«Ξεχασμένους Τούρκους» της Ρόδου και της Κω στην οποία παρέστη και χαιρέτησε ως εκπρόσωπος της τουρκικής Πρωθυπουργίας, ο κ. Birol Dok.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Τα δικαιώματα των άλλων : Τούρκοι της Ελλάδας, από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη» και διοργάνωσαν από κοινού η ”Ένωση Τούρκων της Δυτικής Θράκης” και ο ”Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου”, και φιλοξενήθηκε και στηρίχτηκε από την Κοινότητα Ερευνών του Τουρκικού Κόσμου του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Τουρκίας Bilkent.

Ο πρώτος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος του λεγόμενου ”Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου” καθηγητής Δρ.Mustafa Kaymakçı, ο οποίος απροκάλυπτα και προφανώς τελών σε διατεταγμένη υπηρεσία από κύκλους της Αγκυρας που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στους λίγους μουσουλμάνους των Δωδεκανήσου και να τους χρησιμοποιήσουν για προσωπική προβολή και άνομες ενέργειες, υποστήριξε ότι η κατάσταση των  ”Τούρκων” που ζουν σε Ρόδο και Κω είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης, επειδή, όπως συνέχισε να λέει, οι δήθεν ”τουρκικές” κοινότητες των δύο νησιών της Ελλάδας δεν έχουν καθεστώς μειονότητας, αφού αφέθηκαν στην τύχη τους με τον τερματισμό της ιταλικής κατοχής στα Δωδεκάνησα.
Κατα την τουρκική κρατική τηλεόραση που συνέχιζε το παραλήρημα όπως και ο ”καθηγητής”, ο κ. Kaymakçı χαρακτήρισε «ξεχασμένους» τους δήθεν ”Τούρκους” σε Ρόδο και Κω και ζήτησε τη συμβολή όλων στην προσπάθεια αποτροπής του περιορισμού της τουρκικής παρουσίας στην Ελλάδα με τη Δυτική Θράκη, υποστηρίζοντας πως δήθεν υπάρχουν ”Τούρκοι” σε Κω και στη Ρόδο, από όπου, όπως είπε, κατάγεται και ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι την εναρκτήρια ομιλία του ”συνεδρίου” πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της λεγόμενης ”Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης” με έδρα την Aγκυρα, κ. Ahmet Salihoğlu, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά σε δήθεν υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ”Τούρκοι” της Ελλάδας (όπως χαρακτήρισε μερίδα των μουσουλμάνων Ελληνων πολιτών) και ενημέρωσε το κοινό για τις εργασίες του Συλλόγου σε ότι αφορά την επίλυση τους – χωρίς να παραλείψει πομπωδώς να αναφερθεί για άλλοθι και επικοινωνιακούς λόγους και σε δήθεν ενέργειες για “την προσέγγιση των δύο λαών”.Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

πηγη: onalert.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑