Ειδήσεις

Published on May 6th, 2014 | by fileto

0

Νέο φορτίο με παράνομα όστρακα σταμάτησε στη Κρωβύλη

Ένα ακόμη φορτίο με ένα τόνο όστρακα σταμάτησε στην Κρωβύλη Ροδόπης ενώ συνελήφθη 45χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μέσα στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας σε συνεργασία με προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Ο οδηγός κατελήφθη από στελέχη της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, στο χωριό Κρωβύλη Σαπών Ροδόπης, να μεταφέρει παράνομα μεγάλη ποσότητα οστράκων.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας καθώς και προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω. Σε περεταίρω έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, κατόπιν μεταφοράς του στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν εντός αυτού, εξήντα πέντε (65) σάκοι όστρακα του είδους αχιβάδας (“Ruditapes decussates”), υπολειπομένων διαστάσεων, χωρίς παραστατικά και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, συνολικού βάρους ενός τόνου και επτά κιλών (1.007kg), με σκοπό την πώληση και εμπορία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, καθώς και το όχημα, ενώ ο 45χρονος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑