Ειδήσεις

Published on May 8th, 2014 | by fileto

0

Βάρος στην περιφέρεια δίνει ο Κωστής Σιμιτσής

Την ανάγκη προβολής των τοπικών γεωργικών προϊόντων με τον ίδιο τρόπο που αναδεικνύεται το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας μέσα από διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε περιοδικά και σε ειδικούς γευσιγνωσίας, τόνισε ο δήμαρχος  και επικεφαλής του συνδυασμού Καβάλα –Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» Κωστής Σιμιτσής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Καβάλας Κωνσταντίνο Λεπίδα και τον ενημέρωσε αναφορικά με τις θέσεις του συνδυασμού για την προώθηση και την ανάδειξη των αγροτικών θεμάτων. Με τη σειρά του ενημερώθηκε από τον κ. Λεπίδα για τις δράσεις και την οργάνωση της λειτουργίας του συνεταιρισμού.

Ο κ. Σιμιτσής σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας  μετά τη συνένωση με τον πρώην Δήμο Φιλίππων έθεσε άμεσες προτεραιότητες για την επίλυση πολλών ζητημάτων του αγροτικού πληθυσμού. «Στο πλαίσιο αυτό», τόνισε, «εκπονήσαμε μελέτη διαχείρισης αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου Καβάλας, προχωρήσαμε στη σύνταξη αγροτικού και κτηνοτροφικού κανονισμού, εκπονήσαμε μελέτη ανόρυξης αρδευτικής γεώτρησης στους Φίλιππους, βελτιώσαμε πολλά αρδευτικά αντλιοστάσια, επεκτείναμε αρδευτικά δίκτυα, αντικαταστήσαμε απαρχαιωμένα αντλητικά συγκροτήματα και βελτιώσαμε την προσβασιμότητα σε πολλούς αγροτικούς δρόμους».

Στους επόμενους στόχους της Δημοτικής Αρχής επισήμανε ο κ. Σιμιτσής είναι μεταξύ άλλων:

Η προώθηση της ιδέας της τοπικής κουζίνας και των ντόπιων υλικών στα εστιατόρια της περιοχής.

Η διεκδίκηση των κοινόχρηστων αγροκτημάτων για να δοθούν σε νέους ακτήμονες αγρότες ή σε συνεταιρισμούς νέων αγροτών.

Η επέκταση του δικτύου άρδευσης σε όλα τα χωράφια του Δήμου.

Η ηλεκτροδότηση της καινούργιας υδατοδεξαμενης του Χαλκερού και της σύνδεσής της με το παλιό δίκτυο ύδρευσης, που μετατρέπεται σε άρδευσης.

Η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στην ορεινή περιοχή,

Η ολοκλήρωση της μελέτης διαχείρισης του δάσους στον ορεινό όγκο και αξιοποίηση της τεράστιας αναδάσωσης που επιτεύχθηκε χάρη στο ΕΣΠΑ.

Η ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ όλων των περιοχών  του Δήμου.

Η ολοκλήρωση  του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (που προβλέπει τις χρήσεις γης) για όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑