Ειδήσεις

Published on May 14th, 2014 | by fileto

0

Η αστυνομία σαρώνει την περιφέρεια ΑΜΘ

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν, την προηγούμενη εβδομάδα (από 5-5-2014 έως 10-5-2014), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίωξης Ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

  • Διατέθηκαν (125) αστυνομικοί και (49) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
  • Ελέγχθηκαν (1.191) άτομα, καθώς και (982) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
  • Προσήχθησαν (49) άτομα (42 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (140) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, (1) παράβαση για στέρηση αδείας πλανόδιου πωλητή, δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.
  • Συνελήφθησαν (4) άτομα. Ειδικότερα, (1) άτομο για ναρκωτικά, (1) άτομο για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων, (1) άτομο για χρέη προς το Δημόσιο και (1) άτομο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
  • Κατασχέθηκαν συνολικά (545) πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, είδη πλανόδιου εμπορίου και (11) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων HIPNOSEDON και SUBOXONE.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑