Ειδήσεις

Published on May 29th, 2014 | by fileto

0

Επιτροπή ΕΟΠΥΥ στην Αλεξανδρούπολη για ακριβά φάρμακα

Οκτώ επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης, συγκροτούνται στον ΕΟΠΥΥ.

Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο δύο επιτροπές για τον έλεγχο των αιτημάτων, ενώ στο εξής θα λειτουργούν επιτροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.

Οι συνολικά 16 επιτροπές (οκτώ για φάρμακα και οκτώ για εξωσωματική) θα απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη.

Συγκροτούνται ακόμα τέσσερις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και δύο Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού των ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ-ΔΕΗ.

Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑