Ειδήσεις

Published on June 7th, 2014 | by fileto

0

Νέες καταστροφές στη Σαμοθράκη από βροχή και χαλάζι

Έκκληση για βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλης έκτασης καταστροφή στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης που προκάλεσε η έντονη βροχή και χαλαζόπτωση στις αρχές του μήνα απηύθυνε ο δήμος.

Η καταστροφή έπληξε το πιο παραγωγικό τμήμα του νησιού, μια ελαιοπαραγωγική περιοχή και συνάμα περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος (Παναγιά Κρεμνιώτισσα, Παχιά Άμμος) και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών (λάσπη, πέτρες και δέντρα) από το βουνό καταπλάκωσαν δρόμους, ελαιοκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Εξάλλου, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, σε τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης στην αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα δε, με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν παρασυρθεί από ρέματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση.

Ο δήμος προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να κάνει ό,τι μπορεί, υπογράμμισε ο κ. Χανός και πρόσθεσε ότι, για την κατάσταση ενημερώθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, διότι «βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο», όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χανός.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑