Ειδήσεις

Published on June 10th, 2014 | by fileto

0

Σαρωτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιφέρεια

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου , οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν, την προηγούμενη εβδομάδα (2-6-2014 έως 8-6-2014), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη – καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών, την καταπολέμηση του παρεμπορίου, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας .

Στις εξορμήσεις συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και των Υπηρεσιών του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

  • Διατέθηκαν ( 148 ) αστυνομικοί και ( 44 ) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.
  • Ελέγχθηκαν ( 1.827 ) άτομα, καθώς και (1.354) οχήματα συνολικά σε όλη την περιφέρεια.
  • Προσήχθησαν ( 71 ) άτομα (51 ημεδαποί και 20 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (167) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (37) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, (4) παραβάσεις για παρεμπόριο, (2) παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και (20) λοιπές.

Συνελήφθησαν (14) άτομα . Ειδικότερα:

  • (9) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
  • (5) άτομα διωκόμενα με καταδικαστικές αποφάσεις

Κατασχέθηκαν :

  • 40 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • Πλήθος εμπορευμάτων (είδη ρουχισμού, πορτοφόλια, φακοί, ζευγάρια γυαλιών κ.α.)

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑