Ειδήσεις

Published on June 13th, 2014 | by fileto

0

Ρεκόρ μεταναστών στην Γερμανία από Αν. Μακεδονία και Θράκη

Καραβάνια φεύγουν οι νέοι κυρίως έως 50 ετών στην Γερμανία ως μετανάστες και το κύμα θυμίζει την δεκαετία του ΄60.

Υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την χορήγηση σφραγίδας της Χάγης στις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές διοικήσεις είναι πνιγμένες στην δουλειά από επικύρωση δικαιολογητικών για την μετανάστευση των νέων οικογενειών οι οποίες φεύγουν άρον άρον για να κάνουν τη  ζωή της καλύτερη με ένα μεροκάματο και να ξεπληρώσουν τα χρέη που συσώρευσε η κρίση.

Για του λόγου το αληθές το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα στοιχεία που μάζεψε, έφτιαξε κάποιους συγκεντρωτικούς πίνακες με βάση τις μετεγγραφές ελλήνων μαθητών προς σχολεία του εξωτερικού,  αλλά και τις μετεγγραφές μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία του εξωτερικού σε ελληνικά γυμνάσια και λύκεια.

Από την μελέτη φαίνεται ότι οι περισσότερες οικογένειες με παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που άφησαν την πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο έφυγαν από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία.

Εκατοντάδες  ήταν και οι οικογένειες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και πήγαν για δουλειά και επιβίωση στην Αλβανία. Αρκετοί έφυγαν και σε χώρες όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, ενώ λιγότερες από 10 οικογένειες έφυγαν για την γειτονική Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν και ζευγάρια που πήραν τα παιδάκια τους και μετακόμισαν σε χώρες όπως το Ιράκ, η Αιθιοπία, η Βοσνία και η Νέα Ζηλανδία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑