Ειδήσεις

Published on July 6th, 2014 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο της Καβάλας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο της Καβάλας, που είχε διαπραχθεί το μεσημέρι της 15-6-2013.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 32χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται άλλοι δύο (2) ημεδαποί, ένας 46χρονος και μια 43χρονη, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο 32χρονος, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, φορώντας κουκούλες ( full face ), εισήλθαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου με την απειλή πυροβόλου όπλου, ακινητοποίησαν την 34χρονη υπάλληλο, δένοντας της, τα χέρια και τα πόδια, με πλαστικούς σφικτήρες. Στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 2.000 Ευρώ περίπου, το χρηματικό ποσό των 450 Ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα, τράπηκαν σε φυγή.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι ο 46χρονος, οδηγώντας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διευκόλυνε τη διαφυγή των δύο παραπάνω δραστών, λειτουργώντας ως «προπομπός» του οχήματός τους.

Επίσης προέκυψε ότι ο 32χρονος διέθεσε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο στην 43χρονη.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑