Ειδήσεις

Published on August 14th, 2014 | by fileto

0

Αλβανός άνοιξε 18 σπίτια στα παραθαλάσσια Παγγαίου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Καβάλας, 18 κλοπές από οικίες στην παραλιακή ζώνη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που είχαν διαπραχθεί από τα τέλη Ιουνίου 2014 έως και την 11-8-2014.

Συνελήφθη, χθες (12-8-2014) τις πρωινές ώρες, στην Ελευθερούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, συνεργό του 33χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ακολουθώντας πάντοτε τον ίδιο τρόπο δράσης, πραγματοποιούσαν κλοπές από οικίες σε παραλιακές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Αναλυτικότερα, οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια από ανασφάλιστες πόρτες – παράθυρα, πάντοτε τις νυχτερινές ώρες, όταν οι ένοικοι κοιμόντουσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, τσάντες και διάφορα έγγραφα – μπιζού – μικροαντικείμενα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις κλοπής, κατά τη διάπραξη των οποίων οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά:

  • 6 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 2 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 20 κινητά τηλέφωνα
  • Πάνω από 8.000 ευρώ
  • Διάφορα έγγραφα – μπιζού – μικροαντικείμενα

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, καθώς επίσης και μία φωτογραφική μηχανή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της οποίας ερευνάται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑