Ειδήσεις

Published on August 28th, 2014 | by fileto

0

Μπαράζ κλοπών σε εκκλησίες της Ξάνθης

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 14 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από Ιερούς Ναούς, επιχειρήσεις και οικίες, καθώς επίσης και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που είχαν διαπραχθεί, το χρονικό διάστημα Μάιος 2014 έως και χθες (27-8-2014), στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Συνελήφθησαν χθες (27-8-2014), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Η σχετική δικογραφία, περιλαμβάνει επίσης έναν 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, εμπλέκετε σε ορισμένες από τις παραπάνω κλοπές.

Αναλυτικότερα, από τις ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης και σε χωριά της, πέντε (5) Ιερούς Ναούς – παρεκκλήσια, έξι (6) επιχειρήσεις και μία (1) οικία, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα (1) παρεκκλήσι χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά:

  •  Το χρηματικό ποσό των 302 ευρώ
  •  1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  •  6 χρυσούς σταυρούς
  •  1 γεωργικό εργαλείο
  •  5 μπουκάλια κρασί
  •  5 μπουκάλια λάδι
  •  Φιάλες αναψυκτικών και ποτών

Προέκυψε επίσης ότι την 13-8-2014 και την 11/12-6-2014, τις νυχτερινές ώρες, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 18 και 20 ετών, διότι τους εντόπισαν να έχουν διαρρήξει επιχείρηση στην πόλη της Ξάνθης και να έχουν αφαιρέσει από το εσωτερικό της, 1 ηλεκτρονική συσκευή, 2 κολόνιες και άλλα μικροαντικείμενα. Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης, ένα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το γεωργικό εργαλείο, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 20 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑