Ειδήσεις

Published on August 28th, 2014 | by fileto

0

Συνάντηση ηγεσίας υπ. Παιδείας με μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς

Στην Ξάνθη βρέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον υπουργό Ανδρέα Λομβέρδο και τον υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.

«Θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία, σε όλη την πατρίδα να είναι ενεργά, με δασκάλους και παιδιά», δήλωσε από την Ξάνθη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΠΘ με το προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης και με εκπροσώπους Ιεροδιδασκάλων και μουσουλμάνων θεολόγων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ομαλή έναρξη των σχολείων και ειδικότερα των δημοσίων σχολείων για τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες.

“Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων», τόνισε ο κ. Λοβέρδος και δήλωσε ότι υπάρχουν λίγα κενά, τα οποία με το θεσμό της αναπλήρωσης θα καλυφθούν.

«Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη χώρα μας δε λύνονται μόνο από την Αθήνα, λύνονται και επιτόπου, αυτό το σκοπό έχει η επίσκεψη μας εδώ», επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Σάββας Μελισσόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αρκετά θετική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στους πέντε νομούς, από άποψη πρόβλεψης κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικών και ετοιμότητας για τη φετινή σχολική χρονιά.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και οι γενικοί γραμματείς Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Τσιρώνης και Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης Μανούρης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑