Ειδήσεις

Published on September 2nd, 2014 | by fileto

0

Παράνομοι μετανάστες σταμάτησαν στον Έβρο

Συνελήφθη χθες (1-9-2014) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Έβρου , 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Έβρου.

Συνελήφθησαν προχθές (30-8-2014) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου, δύο (2) διακινητές, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 49χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Τουρκίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε θαμνώδη περιοχή του οικισμού Μοναστηρακίου, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο αριθμός πλαισίου του παραπάνω οχήματος είχε παραποιηθεί.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 49χρονος και διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος, κάτω από κλινοσκεπάσματα, είχε αποκρύψει έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Τουρκίας, τον οποίο μετέφερε παράνομα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Έβρου.

ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΥΠΗΚΌΟΟΥΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Συνελήφθη χθες (31-8-2014) το πρωί, στον Ίασμο Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης , 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ερυθραίας.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον Ίασμο Ροδόπης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι ο 36χρονος προωθούσε με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑