Ειδήσεις

Published on September 3rd, 2014 | by fileto

0

Απόβαση Ρώσων χορωδών στην Αλεξανδρούπολη

Συναυλία στα πλαίσια των εορτασμών της σειράς εκδηλώσεων Ημέρες Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο, το ανοιχτό αμφιθέατρο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα συμμετάσχει η χορωδία της Μονής της Υπαπαντής της Μόσχας.
Οι εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο, θα διαρκέσουν έως τις 23 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής με την υποστήριξη της Πρεσβείας,του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία και του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού,σε συνεργασία με την οργάνωση “Ρωσικό Σπίτι στην Ελλάδα” και την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου της Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για μια μοναδική εμφάνιση της διεθνούς φήμης χορωδίας της Ιεράς Μονής Υπαπαντής της Μόσχας, Sretensky, η οποία θα παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ρώσικα τραγούδια αλλά και ορθόδοξους εκκλησιαστικούς ύμνους. Οι φοιτητές της ιερατικής σχολής της Μονής Υπαπαντής, καθώς και οι απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, αποτελούν τη βάση της χορωδίας. Επίσης τα μέλη της χορωδίας είναι οι τραγουδιστές της Ακαδημίας χορωδιακής τέχνης της Μόσχας, του κονσερβατορίου της Μόσχας και της Μουσικής Ακαδημίας Γκνέσιν.

Η Αλεξανδρούπολη, είναι η μόνη πόλη όπου θα εμφανισθεί η χορωδία της Υπαπαντής, πέραν των Αθηνών σε συνεργασία με το “Ρώσικο Σπίτι”. Σε μήνυμά του ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, αναφέρει:
«Σας συγχαίρω εγκάρδια για το άνοιγμα των Ημερών του Ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα.
Η παλιά πολιτισμική συνεργασία ενώνει την Ρωσία και την Ελλάδα.
Το 1828 η Ρωσία ήτανε η πρώτη χώρα που αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις με το νέο Ελληνικό κράτος που μόλις απελευθερώθηκε από την τουρκοκρατία.
Το 2016 ανακηρύχθηκε ως έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Ρωσία.
Ο στόχος του είναι να δυναμωθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τέχνης και πολιτισμού. Γι’ αυτό το 2014 η διεξαγωγή των Ημερών του Ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο στάδιο για την προετοιμασία του έτους 2016.
Οι εκδηλώσεις των Ημερών του ρωσικού πολιτισμού θα παρουσιάσουν μια πλούσια ποικιλία της σύγχρονης ρωσικής μουσικής. Ανάμεσα στους μετόχους είναι η χορωδία της Ιεράς Μονής Υπαπαντής (Sretensky), το ενόργανο συγκρότημα “Grad-quartet”, οι αριστοτέχνες της ρωσικής σχολής φωνητικής.
Οι καλεσμένοι στις συναυλίες θα ακούσουν τους ορθόδοξους ψαλμούς, την κλασσική μουσική σε ιδιόμορφες ενορχηστρώσεις, τα τραγούδια της ρωσικής και ευρωπαϊκής όπερας.
Είμαι σίγουρος πως η εκτέλεση των Ρώσων καλλιτεχνών θα δώσει μια καινούρια εντύπωση στο Ελληνικό ακροατήριο και θα δυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας
»

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑