Ειδήσεις

Published on September 5th, 2014 | by fileto

0

Βιβλίο του Δ. Χαριτόπουλου για τη Θράκη

«Τριάντα μέρες κλειστά τα σχολεία στον Έβρο. Τριάντα μέρες άδεια τα στρατόπεδα. Οι στρατιώτες στο ποτάμι. Σε θέσεις μάχης για τους Τούρκους. Μετά σκοτωθήκαμε μεταξύ μας».

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, στο νέο του βιβλίο, έχει σαν τόπο δράσης τη Θράκη και παρουσιάζει σενάρια πολέμου, στρατιωτικές εντολές και χακί στολές, μεταφέροντας όμως και βαθιά και έντονα συναισθήματα.

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με χειρωνακτικές εργασίες στο λιμάνι και τα μηχανουργεία και στη συνέχεια σπούδασε στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Από το 1976 μέχρι το 1996 εξέδωσε τα έργα του “Δανεικιά γραβάτα”, “525 τάγμα πεζικού”, “Τα παιδιά της Χελιδόνας”, “Δέσποινα”, “Τη νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι”, “Εναντίον του Marlboro”, “Από εδώ πέρασε ο Κιλρόι”.

Το πιο γνωστό ίσως έργο του είναι το ιστορικό “Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων”, μια βιογραφία του Άρη Βελουχιώτη. Έγραψε επίσης, τα θεατρικά έργα “Λίστα γάμου” και “Αυγά μαύρα”, το δοκιμιακό “Ημών των ιδίων” και το μυθιστόρημα “Ο άνεμος κουβάρι”.

Tο δοκιμιακό του εγχειρίδιο “Εγχειρίδιο βλακείας” παρέμεινε για οκτώ μήνες στις πρώτες θέσεις σε όλες τις λίστες ευπώλητων βιβλίων, ενώ το τελευταίο του μυθιστόρημα είχε τον τίτλο “Εκ Πειραιώς”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑