Ειδήσεις

Published on October 15th, 2014 | by fileto

0

Απασχόληση με ψίχουλα για σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία

Το υπ. Εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δημοσιεύσει την πρώτη προκήρυξη μέσω της οποίας θα προσληφθούν 15.000 εποχικοί υπάλληλοι σε σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, κ.α. εκ των οποίων 3.500 θέσεις αφορούν την Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει αιτηθεί 3.000 προσλήψεις για νοσηλευτές και παραϊτρικό προσωπικό. Οι 15.000 θέσεις κατανέμονται ως εξής 7.000 θέσεις στα σχολεία 800 θέσεις στα μουσεία 3.000 θέσεις στα νοσοκομεία 700 θέσεις στη Δικαιοσύνη 2.500 θέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η προκήρυξη για την Παιδείας θα είναι ξεχωριστή και θα αφορά συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών.

Η προκήρυξη για τους δήμους και τις περιφέρειες θα είναι και αυτη ξεχωριστή και θα αφορά 35.000 θέσεις. Από τις συνολικά 50.000 θέσεις, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενώ κατά 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με τα κριτήρια που ίσχυαν και –επί του παρόντος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν- στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δελτίο ανεργίας και η προτεραιότητα δίδεται στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και σε ανέργους που διαμένουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Η οικογενειακή όπως και η οικονομική κατάσταση θα είναι από τα βασικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των ανέργων.

 Η κατανομή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι  3.500 θέσεις

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑