Ειδήσεις

Published on October 22nd, 2014 | by fileto

0

Έκκληση Σαμοθρακιτών για τους παράνομους μετανάστες

Έκκληση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμοθράκης και έγγραφη επιστολή σε Περιφέρεια Επιστολή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, δήμο Σαμοθράκης, υπουργείο Ναυτιλίας και Πρόεδρο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «λαθρομετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά όλο το καλοκαίρι και μέχρι τώρα στοιβάζονται μπροστά στο λιμεναρχείο χωρίς να υπάρχει μέριμνα υγειονομική και κοινωνική για το πρόβλημα».

Οι επαγγελματίες του νησιού υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργούσε προϋποθέσεις φιλοξενίας των μεταναστών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αποχώρηση τους από το νησί.

«Πέρα από το γεγονός ότι η εικόνα των ανθρώπων στους δρόμους είναι το χειρότερο δείγμα κοινωνικού πολιτισμού σε ένα τουριστικό μέρος, υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία που ανησυχούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης.
Αιτούμαστε:
1) Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους λαθρομετανάστες, από μόνιμο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες και κατ’ επέκταση και τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων. Η δημόσια υγεία και η προστασία από επιδημίες είναι το κύριο πρόβλημα που ανησυχεί τους ανθρώπους του νησιού.
2) Δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας, μέχρι να αποχωρήσουν για την Αλεξανδρούπολη.

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας» καταλήγει η επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλήνια Ιωάννη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑