Ειδήσεις

Published on December 23rd, 2014 | by fileto

0

Χριστουγεννιάτικα στήνουν αναχώματα στον Έβρο

Στην διάθεση της περιφέρειας ΑΜ-Θ υπάρχουν 8 εκατ. ευρώ περίπου από το υπουργείο Υποδομών σύμφωνα με παλιότερη δήλωση του γενικού γραμματέα δημοσίων έργων Στράτου Σιμόπουλου.

Η δήλωση αυτή έγινε στο κεντρικό Δελτίο της Δέλτα Τηλεόρασης με αφορμή δηλώσεις του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη τέλος Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, ότι η περιφέρεια δεν διαθέτει κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία και ότι την αρμοδιότητα τη έχει πάρει για τα έργα αυτά το Υπουργείο Υποδομών.

Τα λεφτά υπάρχουν και ως φαίνεται πριν στραγγίσουν τα νερά και ενώ είναι σε εξέλιξη το πλημμυρικό φαινόμενο στον Εβρο ξεκίνησε επιδιόρθωση του αναχώματος στο Ορμένιο, ώστε όπως λέει ο αρμόδιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης ” να είναι σε θέση να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία στου κατοίκους και τις περιουσίες τους”.

Για την ιστορία σας ενημερώνουμε ότι το νέο ανάχωμα, που θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος και σε ύψος αλλά και ανθεκτικότερο από το παλιό, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Το έργο της κατασκευής του αναμένεταινα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2015 και θα παραδοθεί πριν από το τέλος του επόμενου καλοκαιριού.

Το ζήτημα είναι πως άρχισε η κατασκευή του και με ποιές διαδικασίες και κονδύλια.

Οι δηλώσεις του γ.γ. κ. Στράτου Σιμόπουλου: http://www.deltatv.gr/tools/viewpost.aspx?code=311014041

φωτό: αρχείου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑