Άποψη - Γνώμη

Published on January 11th, 2015 | by fileto

0

Τι εκλογές είναι αυτές;

Λίγες μέρες μένουν μέχρι τη μέρα που θα πάμε στις κάλπες για να αποφασίσουμε το μέλλον μας.

Μια δύσκολη απόφαση μια και είναι νωπές ακόμη οι πληγές τις λιτότητας και της κρίσης, τις οποίες κάποιοι προσπαθούν να μας τις κρύψουν επιμελώς με επιδέσμους ενώ συγχρόνως μας χορηγούν τόνους φαρμάκων αμνησίας και μπόλικα παυσίπονα.

Μένουν ελάχιστες μέρες για να κρυφτούμε πίσω από το παραβάν και να αποκαθάρουμε την ψυχή μας και να πάρουμε μια απόφαση για το τι ψάχνουμε και πόσο αλάνθαστο κριτήριο έχουμε για ότι μας αφορά.

Δεν υπάρχει χώρος για πισωγυρίσματα και μισόλογα. Δεν υπάρχει περιθώριο για αποφάσεις για τις οποίες ως γνήσιοι Έλληνες αύριο θα μετανοήσουμε, διότι η απομάκρυνση εκ του Ταμείου …είναι τετελεσμένο γεγονός.

Μετράς στο ταμείο και εκεί θα διαπιστώσεις αν είναι σωστό το χρήμα και οι υποσχέσεις.

Λοιπόν εικοσιένα κόμματα, τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Εικοσιένα εν δυνάμει πολιτικές δυνάμεις φιλοδοξούν να πάρουν την ψήφο μας και η απόφαση είναι δική μας.

Το κακό είναι ότι αυτές τις εκλογές δεν τις ευχαριστιέται κανείς.

Μα τι εκλογές είναι αυτές χωρίς συγκεντρώσεις, με τους υποψηφίους να κρύβονται από τους ψηφοφόρους τους, αποφεύγοντας κυρίως οι κυβερνητικοί να τους κοιτάξουν στα μάτια, να τους δουν και να πάρουν μια πρώτη απάντηση για τις προθέσεις τους.

Εκλογές στο σκοτάδι, όπως και η απόφαση για την βιάση με την οποία και προκηρύχθηκαν.

Ο ψηφοφόρος νοιώθει μέσα στο σκοτάδι αυτό μια σκιά να επιχειρεί να του κλέψει την ψήφο από την κωλοτσέπη του.

Νοιώθει μόνο την ανάσα του υποψηφίου ο οποίος ως φαντομάς επιχειρεί να τον ξεγελάσει όπως ο κομιστής μια κάλπικης λίρας.

Κάλπικη λίρα έχουν ως τίμημα αυτές οι εκλογές, μια και οι υποσχέσεις που μας σερβίρουν είναι κι αυτές πασπαλισμένες με μισόλογα.

Οι κορυφαίοι μονομάχοι το μόνο επιχείρημα που έχουν μεταξύ αλλήλων, είναι ο ένας να ρωτά «που θα βρείτε τα λεφτά» και ο άλλος να ρωτά «γιατί υπογράψατε μνημόνια».

Ένας χορός του παραλόγου, με προεκλογικά προγράμματα που είναι καλά μόνο για τον κάλαθο των αχρήστων.

Θολό τοπίο, σαν εκείνα τα μοναδικά πλάνα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που αν δεν διάβαζες τις επεξηγήσεις των σεναρίων του δεν καταλάβαινες …γρί.

Αυτές είναι οι εκλογές, τοπίο στην ομίχλη, που σκεπάζει τα κόκκινα δάνεια, την υπερφορολόγηση, την Τρόικα, τους χιλιάδες μετανάστες Έλληνες στην ξένη, τα χαράτσια, την ανεργία, την φτώχεια, την χαμένη αξιοπρέπεια, τις υποθήκες, την αθλιότητα, την ξεπεσμένη εθνική μας υπόσταση.

Ας μας εξηγήσει κάποιος ή μάλλον ας μας το πει καθαρά ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι μαρτυρικά ακόμη και γι΄ αυτούς που σήμερα κάνουν ότι δεν τους νοιάζει αυτή η άρρωστη κατάσταση.

Δεν φταίνε τα δάνεια και η κακή συμπεριφορά μας, αλλά οι κακές πολιτικές αποφάσεις που μας έφεραν στο αδιέξοδο.

Ο λαός έχει αποστολή να σκεφθεί καλά πριν πάει πίσω από το παραβάν, γιατί αυτή η απόφαση που θα πάρει θα είναι το άλλοθι των πολιτικών μας που θα μας οδηγήσουν στη νέα περιπέτεια.

Μόνο ένα πράγμα μας σώζει, μια κυβέρνηση πέρα και πάνω από κόμματα με τους δύο νικητές των εκλογών από κοινού να αναζητήσουν το όραμα για την Ελλάδα του αύριο.

Εύχομαι η επόμενη μέρα να είναι ημέρα όπου όλοι μαζί, έστω οι περισσότεροι θα αναλογιστούν ότι η κατάσταση είναι στο μη περαιτέρω και θα αναλάβουν κοινή δράση για να βγει η χώρα από τον βούρκο που κυλιέται και δεν έχει σωτηρία.

Ούτε τα αντίδωρα, ούτε και το …δώστα όλα μπορούν να μας σώσουν.

Αναζητούμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, μια νέα μέρα με κοινό στόχο και όχι με ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο με το λαό που μας καλούν να υπογράψουμε.

Αλλά εις μάτην οι εκλογές αυτές είναι μουγκές, πονηρές και μια μάχη για υφαρπαγή ψήφου, γιαυτό και γίνονται στο σκοτάδι και μάνι-μάνι, να μην καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑