Ειδήσεις

Published on February 15th, 2015 | by fileto

0

Δρόμος Πετρωτά-Μαρώνεια, το Θρακιώτικο ” γεφύρι της Άρτας”

Η παραθαλλάσια οδός που θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, θα διέρχεται από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και θα καταλήγει στην υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό προς Δίκελλα-Μάκρη, καθώς και η πρόσφατη πρόταση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης για ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ήταν δύο από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν ο επικεφαλής Παύλος Μιχαηλίδης και σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς.
Η παράταξη ΑΝΑΣΑ θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας το συγκεκριμένο έργο για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Η συγκεκριμένη οδός πέρα του ότι συνδέει 10 αρχαιολογικούς χώρους με κορυφαίο το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, μπορεί να αποτελέσει και τον “δρόμο του κρασιού” ως πόλο έλξης παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Πέρα λοιπόν από την ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα αρχαία πατητήρια και να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο που είναι γνωστός από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα για τις αμπελοκαλλιέργειες και τους αμπελώνες στους πρόποδες του Ίσμαρου με θέα το Θρακικό πέλαγος.
Κατά την παραμονή τους θα μπορούν να επισκεφτούν οργανωμένα κτήματα και να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του τρύγου καθώς και όλη τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα και σε επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας διαπίστωσε πως ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η σχετική μελέτη και μας επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι επιλέξιμο για ένταξη του στον νέο ΕΣΠΑ.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑