Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 4th, 2015 | by fileto

0

Μια βιβλιοθήκη για τους Μεταξάδες από δημοσιογράφους

Στο χωριό Μουριές Κιλκίς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες, εγκαινιάστηκε την 1η Μαρτίου μια ολοκαίνουργια βιβλιοθήκη για τα περίπου 200 παιδιά της κοινότητας.

Πρόκειται για την τέταρτη βιβλιοθήκη του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση» (Journalists Acting), η οποία υποστηρίχθηκε θερμά από τις τοπικές αρχές, από συλλόγους, φορείς, ιδιώτες, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και στην προσωπική δουλειά πολλών εθελοντών. Η τέταρτη αυτή βιβλιοθήκη είναι πλήρως εξοπλισμένη, με περίπου 1.500 βιβλία, δύο υπολογιστές, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικά παιχνίδια και στεγάζεται σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος ήταν αναξιοποίητος. Η βιβλιοθήκη των Μουριών Κιλκίας έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη χρονιά στην Κρανιά Γρεβενών, στο Λιβάδι Ελασσόνας και στους Κουκλιούς Ιωαννίνων.

Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους, με επιδίωξη τη δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, ώστε να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες. Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας – η πέμπτη βιβλιοθήκη αναμένεται να δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες στο ακριτικό χωριό Μεταξάδες Έβρου.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει βιβλία ή άλλο υλικό απευθείας στους δικαιούχους, μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑