Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 6th, 2015 | by fileto

0

Ερώτηση στις Βρυξέλλες για την ελιά Θάσου από Μαριά

Το φλέγον θέμα της άμεσης αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Θάσου έθεσε στην Ευρωβουλή με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Θάσου το 2014 υπέστησαν τεράστιες ζημιές, αφού το 70-80% της παραγωγής ελιάς καταστράφηκε, ενώ σε αρκετές περιοχές οι καταστροφές ήταν ολοσχερείς. Μάλιστα βάσει της σχετικής πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε η πτώση του ελαιόκαρπου οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή στις 24 και 25 Οκτωβρίου  2014, καθώς το νησί επλήγη από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως και 9 μποφόρ φαινόμενο ασυνήθιστο για την περιοχή.

Και ο Νότης Μαριάς αφού αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν 43.000 στρέμματα με ελιές ενώ 2.300 παραγωγοί ζουν αποκλειστικά από αυτή την δραστηριότητα επισημαίνει ότι παρότι παρήλθαν τέσσερις και πλέον μήνες από την παραπάνω καταστροφή οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει καμιά αποζημίωση.

ελιά θάσου

Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες της Θάσου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που το εισόδημά τους μειώνεται σημαντικά λόγω της ακαρπίας που υπήρξε στην περιοχή το 2013, ο Νότης  Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των ως άνω ελαιοπαραγωγών της Θάσου για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή από τα ανωτέρω έντονα καιρικά φαινόμενα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑