Ελλάδα

Published on March 28th, 2015 | by fileto

0

Πήρε από ξένο τραπεζικό λογαριασμό χρήματα

Η συστηματική έρευνα και η αξιοποίηση στοιχείων αυτής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 40, 41 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίσταση – αδικήματα της «Εκβίασης», «Υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία», «Πλαστογραφίας» και παράβασης του Νόμου «Για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, 26χρονη ημεδαπή νοσηλεύτρια κατήγγειλε στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, τη διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, αρχές Αυγούστου του 2014, 41χρονη λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό ιδιωτικής κλινικής, νόμιμη εκπρόσωπος της οποίας ήταν η 40χρονη κατηγορούμενη, κοινοποίησε στην παθούσα την απόλυσή της από την παραπάνω επιχείρηση, πλην όμως απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους της αποζημίωσης και των οφειλομένων της μισθοδοσίας της, που θα της καταβαλλόταν, μετερχόμενη απειλές σχετικά με την επαγγελματική της επάρκεια και τη συνακόλουθη δυσχέρεια για την εύρεση νέας εργασίας.

Την επόμενη ημέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου θα γινόταν κατάθεση στο λογαριασμό της μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να εμφαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.

Έπειτα από την άρνηση της νοσηλεύτριας να επιστρέψει το καταβληθέν ποσό, η 41χρονη ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ’ εντολή της, επενέβη στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας το παραπάνω ποσό, αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων πλαστογραφημένα, σχετικά με την υπόθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑