Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 17th, 2015 | by fileto

0

Στηρίζει τους Φιλίππους για Ουνέσκο ο πατριάρχης

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καβάλα έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, μια και από την πόλη αυτή ξεκίνησε την επίσκεψή του στις Σέρρες.

Στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκα ο επιχώριος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης, οι στρατιωτικές αρχές της Καβάλας αλλά και αρκετός κόσμος.

Στη ολιγόλεπτη συνάντηση που υπήρχε ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την δήμαρχο Καβάλας, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξη του στο αίτημα της επίσημης υποψηφιότητας της Ελλάδας προς την UNESCO για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού.

Μάλιστα, ο Παναγιότατος μετάφερε στη δήμαρχο την εκτίμησή του ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας κρίνεται πολύ θετικά. Υπογράμμισε επίσης, ότι προς αυτό το σκοπό έχει αλληλογραφία με τη γενική διευθύντρια της UNESCO και ενημερώνεται σχετικά και από τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του ο μητροπολίτης Σηλύβριας κ. Μάξιμος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑