Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2015 | by fileto

0

Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ κατά δηλώσεων προέδρου κτηνοτρόφων Ροδόπης

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του Νομού Ροδόπης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα αναφερόμενα περί πογκρόμ ελέγχων είναι ψευδή και η παρέμβαση στη διοικητική υπόσταση και λειτουργία του Οργανισμού είναι τουλάχιστον πρωτοφανής και απερίγραπτη.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που οι επικεφαλής κτηνοτροφικών συλλόγων βάλουν τόσο κατά εργαζομένων όσο και κατά της λειτουργίας του Οργανισμού, με αφορμή τα αποτελέσματα ελέγχων που τους διενεργήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ο έλεγχος των αιτήσεων και η πληρωμή των Άμεσων Ενισχύσεων και των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
  • Χρέος των υπαλλήλων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., είναι να τηρούν την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη πληρωμή των ορθών αιτήσεων, προστατεύοντας την εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες από πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα προκύψουν από την μη τήρηση των κανονισμών και θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση τα ανωτέρω οι συνάδελφοι, ακολουθώντας τις σχετικές διαδικασίες εξέτασαν τις καταγγελίες που είχαν κατατεθεί στον Οργανισμό κατά των συγκεκριμένων παραγωγών. Προφανώς τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν ικανοποίησαν τους ελεγχόμενους, εξαιτίας των ευρημάτων.

Ως εκ τούτου θεωρούμε την ανακοίνωσή του προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του Νομού Ροδόπης προσχηματική. Η ανακοίνωση αυτή φανερώνει πλήρη άγνοια των κανονισμών και των διαδικασιών, και δυσφημεί το έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και των υπαλλήλων του, για ιδιοτελείς και μόνο λόγους. Θα περιμέναμε να αποτελούν το παράδειγμα του υποδειγματικού κτηνοτρόφου.

Ενημερώνουμε τους Έλληνες παραγωγούς, ότι μοναδικός σκοπός των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η διασφάλιση των πληρωμών τους, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσω της τήρησης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Οι Έλληνες παραγωγοί δεν πρέπει να φοβούνται τους ελέγχους που διενεργεί η υπηρεσία μας. Είναι ο μόνος τρόπος εξασφάλισης δίκαιων πληρωμών και άρσης αδικιών, υπέρ όσων τηρούν τα προβλεπόμενα.

Καλούμε τη Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου, να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του Οργανισμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημεί το έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και των εργαζομένων του για να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑