Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 28th, 2015 | by fileto

0

Οι νέοι Ιντιάνα Τζόουνς συνεδριάζουν στη Νάουσα

Το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα διοργανώνεται το 1ο Πανευρωπαικό Συνέδριο Χρυσοθήρων, όπου θα συναντηθούν όλοι οι σύγχρονοι Ιντιάνα Τζόουνς όπως μας πληροφορεί το Έθνος για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Ναι είναι οι σύγχρονοι ήρωες του κυνηγίου χρυσών λιρών, θησαυρών και άλλων αντικειμένων, χαμένων και κρυμμένων σε απάτητα μέρη με την συνδρομή εργαλείων, ανιχνευτών, χαρτών και με πολύ μέθεξη αγωνίας για το άγνωστο.

Δεν είναι λίγοι ιδιαίτερα στην βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Πρόσφατα ζήτησαν άδεια για να σκάψουν σε Φέρες Έβρου, σε Ροδόπη και Παλαιοχώρι Παγγαίου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αντιδρούν τα τοπικά συμβούλια διότι προφανώς υπάρχουν ερωτηματικά για το ποιοί και πως έχουν φτάσει στην πηγή και …θέλουν να σκάψουν για να πιούν νερό.

Οι ιστορίες πολλές και πρόσφατα ο ΑΝΤ1 στην σειρά Vice, έδειξε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ στα βουνά της Ροδόπης.

Στο ρεπορτάζ του Vice ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι κυκλοφορούν ιστορίες και μύθοι για κρυμμένους θησαυρούς. Ιδίως στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και οι διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, την ανταλλαγή πληθυσμών ή τον εμφύλιο, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένα μυστικά.

Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τις μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑