Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 10th, 2015 | by fileto

0

Ξεκάθαρο όχι σε πλωτό LNG στην Καβάλα

Η οργάνωση μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας., αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Καμία μετατόπιση δεν έχει γίνει όσον αφορά τις θέσεις του κόμματος μας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, για την τοποθέτηση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (L.N.G.) στον κόλπο της Καβάλας. Η αντίθεση μας στον σχεδιασμό αυτό έχει εκφραστεί κατά το παρελθόν, όχι μόνο με ανακοινώσεις, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των μελών μας στο μεγάλο και νικηφόρο περιβαλλοντικό κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση του L.N.G.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζουμε ότι και από πλευράς του είναι απόλυτα σεβαστοί οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας και δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις της.

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού Τύπου που εμφανίζουν τον κ. Λαφαζάνη ως δήθεν υποστηρικτή της εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (L.N.G.) στον κόλπο της Καβάλας, θεωρούμε ότι είναι προϊόν παραπληροφόρησης και απέχουν πολύ από την αλήθεια. Αφορμή ήταν η ομιλία του κ. Λαφαζάνη στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., όπου ο υπουργός υποστήριξε την κατασκευή σταθμού L.N.G. στη βόρεια Ελλάδα, δημοσίου συμφέροντος, που θα υπηρετεί τον πολιτικό και οικονομικό ρόλο που θέλει να παίξει η χώρα μας στον τομέα της ενέργειας.

Το ότι ορισμένοι επέλεξαν να συγκεκριμενοποιήσουν τη βόρεια Ελλάδα, ως Καβάλα, είναι ένα νοηματικό άλμα, στο οποίο δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑