Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 15th, 2015 | by fileto

0

Εντοπίστηκαν οι απατεώνες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους και αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι δήθεν το παιδί τους ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκων, κυρίως μικρών παιδιών, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το απόγευμα της 11-06-2015 σε χωριό των Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 33 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και πέντε ακόμη μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο αρχικά εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στη συνέχεια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, κατάφερναν να τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν ακόμη και τα παιδιά των ηλικιωμένων.

Τα χρήματα παραλάμβαναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι εξαπάτησαν 4 ηλικιωμένους στις Σέρρες και 2 στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 16 ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 3.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσαν ακόμα και χρυσαφικά. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που τελικώς κατάφεραν να αποκομίσουν ανέρχεται σε 35.500 ευρώ, ενώ το ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν αγγίζει τις 203.000 ευρώ.

Στην κατοχή του 33χρονου συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, προερχόμενο από περίπτωση απάτης που έγινε πριν λίγες μέρες, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Δράμας, το οποίο και της αποδόθηκε.

Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς και εξυπηρέτησης της παράνομης δραστηριότητάς τους, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑