Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 24th, 2015 | by fileto

0

Βορειοελλαδικής δράσης κύκλωμα κλοπών σε ταξί

Η συστηματική και αναλυτική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση τριμελούς κυκλώματος, το οποίο ενέχεται σε σωρεία κλοπών/διαρρήξεων από οχήματα ταξί, σε 5 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για 3 ημεδαπούς, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών, οι οποίοι κατά το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, ενώθηκαν με στόχο τη διάπραξη διαρρήξεων/κλοπών από ταξί και απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Η δράση τους εντοπίζεται σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Έδεσσα, την Αριδαία Πέλλας, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι ενεργώντας νυκτερινές ώρες προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου του 2015, διέρρηξαν 17 ταξί και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο 1, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 735 ευρώ,
  • ηλεκτρονικές συσκευές ( GPS, TABLET) ,
  • διάφορα αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Σημειώνεται ότι το 18χρονο μέλος της σπείρας μαζί με 21χρονο συνεργό του, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όταν εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις χθες (23-06-2015) τα ξημερώματα, στην Έδεσσα, διότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ταξί προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρο προσωρινής τους διαμονής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο (κατσαβίδι), μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.

Αναφέρεται ότι, τα μέλη της σπείρας, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων.

Οι 2 συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑