Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2015 | by fileto

0

Ο Βαγγέλης Παππάς τα λέει έξω από τα δόντια

Με μια ανακοίνωσή του ο υπ. βουλευτής των ΑΝΕΛ και δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς τα λέει έξω από τα δόντια για το ποιοί κρύβονται πίσω από τη  υποβάθμιση της Καβάλας, που μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό ανοίγεται κερκόπορτα για εγκατάσταση του πλωτού LNG στο νέο λιμάνι της Καβάλας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι γνωστό τρεις δεκαετίες τώρα συστηματικά ο νομός και η πόλη της Καβάλας χάνουν βασικά αναπτυξιακά κομμάτια και λειτουργικές δομές.

Στην αρχή με τη δικαιολογία της γεωπολιτικής σημασίας της Θράκης η Καβάλα έχασε σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της πόλης και του νομού. Ύστερα στην κατανομή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πάλι ετεροβαρής κατανομή υπέρ της Θράκης. Ισχυροί πολιτικοί, Άνδρες της Καβάλας περιορίζονται όλα αυτά τα χρόνια να αναθεματίζουν φίλους τους πολιτικούς από τη Θράκη για εσωτερική κατανάλωση.

Ποιος δε θυμάται τον μεγάλο πολιτικό της Καβάλας να τα βάζει με τον Στυλιανίδη και να εγγυάται ότι η απαραίτητη για την ανάπτυξη του νέου λιμανιού σιδηροδρομική σύνδεση με τους Τοξότες είναι τελειωμένη υπόθεση. Τριάντα ένα είναι μόλις τα χιλιόμετρα της σιδηροδρομικής σύνδεσης, “με τα δόντια” να τα κατασκευάζαμε θα είχαμε τελειώσει τόσα χρόνια.

Αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι η σύνδεση χάνεται και το λιμάνι μένει κολοβό έτσι ώστε να μπορεί να προβάλλεται ως πλήρες στην περιφέρεια το αβαθές λόγω προσχώσεων του Έβρου λιμάνι της Αλεξανδρούπολης Τουριστικός προορισμός, δώρο από την φύση για τον νομό μας στην μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού αποσιωπάτε για να έχουμε αργότερα ίση κατανομή αναπτυξιακών έργων. Η ιχθυόσκαλα γίνεται Μαρίνα και μεταφέρεται στο παλιό λιμάνι. Αγνοείται ότι αυτή τη στιγμή τοποθετούνται οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι Απ. “Παύλος”.

Τυχαία δε νομίζουμε πρέπει να ελευθερωθεί το νέο λιμάνι για LNG κ.λ.π. που έχει αποκλείσει η τοπική κοινωνία. Φτάνει πια η υποβάθμιση της Καβάλας πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς να αφυπνιστούμε και να παλέψουμε οργανωμένα μαζί με τους όμορους νομούς για μια ισόρροπη ανάπτυξη σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Καλούμε το Δήμο Καβάλας να δείξει επιτέλους αποφασιστικότητα και όχι με λόγια άλλα με αγώνες να σταματήσουμε τον κατήφορο και την υπανάπτυξη όπου θέλουν να μας βάλουν ανταγωνιστικά το δίπολο Ροδόπη – Έβρος.

Καβάλα, 09.09.15

Γραφείο Ανάπτυξης και Προγραμματισμού

Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑