Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2015 | by fileto

0

Μετακόμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου στην Ορεστιάδα;

Αναστάτωση προκαλεί στον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα σε Διδυμότειχο και Σουφλί η πρόταση για τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου (Γ.Ν.Δ) σε Κέντρο Υγείας και τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Ορεστιάδα, μια και συμπεριλαμβάνεται στην μελέτη του εν εξελίξει χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στον τομέα της υγείας.

Η εξέλιξη αυτή ξεκίνησε εδώ και καιρό μια και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου συνεχώς έχανε έδαφος με έλλειψη προσωπικού και δυνατοτήτων οι οποίες προφανώς προερχόταν από την δυναμική παρουσία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην περιοχή.

Ο καιρός πέρασε και προφανώς η νέα μελέτη κρίνει ότι το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου πρέπει να μεταφερθεί στην Ορεστιάδα, που είναι και δικαιότερο αν και θα στοιχίσει αρκετά μια τέτοια μεταφορά και η μετατροπή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε πολυδύναμο κέντρο υγείας που κι αυτό σιγά-σιγά θα φθίνει μέχρι να γίνει ένα πολυδύναμο ιατρείο.

Ο καιρός θα δείξει και αν η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις όπως τονίζουν οι υπουργοί της, τότε η αλλαγή θα επέλθει μια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλευτή από την Ορεστιάδα την κ. Νατάσσα Γκαρά.

Πάντως όλοι καθησυχάζουν τους φορείς ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σύντομα, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι η υπόθεση οδεύει σε αυτό που όλοι φοβούνται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑