Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 25th, 2016 | by fileto

0

Η Ολυμπιακή φλόγα πέρασε και από την ΑΜ-Θ

Επτά μέρες κρατάει το ταξίδι της φλόγας στο Ελληνικό έδαφος, μια φλόγα η οποία άναψε στις 21 Απριλίου και θα συνεχίσει την πορεία της στη Θράκη με μια στάση χθες μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας.

Με καθυστέρηση μισής ώρας στις 3, έφτασε η φλόγα στην Καβάλα. Την παρέλαβε ο Νίκος Σιδερίδης από τον Πυθαγόρα στον κόμβο Φαλήρου, ο Καβαλιώτης αθλητής με πανελλήνιο ρεκόρ στον δρόμο των 100 χλμ. Την μετάφερε μέχρι τον δημοτικό Κήπο, την παρέλαβε με καμάρι η σκακίστριά μας και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου και την μετέφερε στον βωμό που υπήρχε μπροστά από το μνημείο Ηρώων της πόλης. Εκεί άναψε τον βωμό. Ανακρούστηκαν οι ύμνοι Ολυμπιακός ύμνος, εθνικός ύμνος Βραζιλίας και εθνικός ύμνος Ελλάδας από την φιλαρμονική του δήμου. Ακολούθως η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα διάβασε έναν χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «καλωσορίζουμε στην Καβάλα την Ολυμπιακή φλόγα. Την καλωσορίζουμε στην πόλη που είναι το σταυροδρόμι της ιστορίας όπου έγινε η μάχη των Φιλίππων που άλλαξε τον ρουν της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ όπου πάτησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος ο Απόστολος Παύλος αλλάζοντας τον παγκόσμιο θρησκευτικό χάρτη. Κι όλα αυτά σε μια Ελλάδα η οποία παρά τα προβλήματά της στέλνει ακόμη και σήμερα στα πέρατα του κόσμου πανανθρώπινα μηνύματα της Δημοκρατίας και του Ολυμπισμού. Η φλόγα είναι σύμβολο και το κρατάμε ψηλά. Ευχόμαστε στην φίλη και όμορφη χώρα της Βραζιλίας καλή επιτυχία στην διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων 2016».

Ο Ιωάννης Καρράς, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνος της Λαμπαδηδρομίας ανέφερε ότι: «αν και ο κόσμος όλος είναι σε αναταραχή, είμαστε εδώ για να περάσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και συναδέλφωσης».

Τέλος ο Μάρκ Πελιέ ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων «RIO 2016, ευχαρίστησε την Καβάλα για την υποδοχή και το μήνυμα που στέλνει στην πατρίδα του η οποία δίνει υπόσχεση ότι θα διοργανώσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή παράδοσης και παραλαβής της φλόγας έγινε με την παρουσία του προπονητή της ελληνικής κολύμβησης Νίκου Γέμελου και των Παγκοσμίων πρωταθλητών, Σπύρου Γιαννιώτη και Κέλλυς Αραούζου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τον Δήμο Καβάλας είχαν οριστεί τέσσερεις λαμπαδηδρόμοι και έξι συνοδοί.

Πέρα από τον Σιδερίδη και την Τσολακίδου την φλόγα παρέλαβαν ο Δημήτρης Χατζής  που είναι ο μικρότερος κατασκευαστής ανθρωποειδούς ρομπότ στον κόσμο και η νεαρή Σοφία Ιωσηφίδου, χρυσή βαλκανιονίκης στο δρόμο 100 μέτρων κορασίδων.

Η τελετή έκλεισε με ένα μουσικό πρόγραμμα με τον Μανώλη Παργεντάκη και την ορχήστρα του που εκτέλεσαν γνωστά διεθνώς ελληνικά τραγούδια και με ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑