Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 20th, 2016 | by fileto

0

Φουλ σαιζόν σε Θάσο και Σαμοθράκη, αλλά και γκρίνιες

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι του τουρισμού οι οποίοι αυτή την περίοδο διαπιστώνουν ότι η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της και τα δωμάτια είναι όλα γεμάτα.

Βέβαια υπάρχει μια γκρίνια από επαγγελματίες της εστίασης και των εμπόρων στις τουριστικές περιοχές, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας είναι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Όπως επισημαίνει, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, «ανέκαθεν ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Θάσου. Ιδιαίτερα φέτος, όμως, τα νέα είναι πολύ καλά, καθώς η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100% με την μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν κατά κύριο λόγο οι ξένοι τουρίστες. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πώς θα καταφέρουμε να παρατείνουμε την τουριστική περίοδο φτάνοντάς την, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου που είναι το ιδανικότερο. Για να γίνει αυτό πρέπει να συνηγορήσουν και οι καιρικές συνθήκες, που σίγουρα επηρεάζουν, αλλά και η επικρατούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, οπότε ανάλογα διαμορφώνεται και η ψυχολογία των τουριστών, Ελλήνων και ξένων».

Το νησί της Θάσου διαθέτει συνολικά 10.000 κλίνες σε ξενοδοχεία, 20.000 κλίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και περίπου 5.000 κλίνες σε αυτόνομες κατοικίες. Κάθε νέα επένδυση, λοιπόν, που υλοποιείται στο νησί είναι σημαντική και στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Έτσι, οι δυο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων που λειτούργησαν φέτος στην Θάσο έγιναν δεκτές με ικανοποίηση, καθώς, όπως επισημαίνεται, συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, κυρίως όμως, των υψηλών βαλαντίων.

 

Πολύ καλά και η Σαμοθράκη μας

Το 100% αγγίζει η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα της Σαμοθράκης.

Όπως και κάθε χρονιά έτσι και φέτος πλήθος τουριστών επέλεξαν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης.

Τόσο τα δωμάτια στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα αλλά και το δημοτικό κάμπινγκ στο νησί των Καβείρων παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το κύριο ζήτημα για τους ξενοδόχους όμως είναι οι περίοδοι πριν και μετά την φουλ καλοκαιρινή σαιζόν.

Γι’ αυτό το λόγο οι ξενοδόχοι του νησιού αποφάσισαν να προκαλέσουν μια σειρά συναντήσεων με φορείς και θεσμικούς του Έβρου προκειμένου να βρουν ένα νέο τρόπο προώθησης του τουρισμού στο νησί τους.

Εντός των σχεδίων τους βρίσκεται και η πρόταση για νέα θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Σαμοθράκης, Αλεξανδρούπολης και των άλλων νησιών, μέχρι και την Ραφήνα ή Λαύριο.

Βέβαια θα πρέπει να επανεξεταστεί και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας που θα δώσει ώθηση στο νησί του βορείου Αιγαίου με επισκέπτες από τον Βορρά αλλά και με αυτούς που έρχονται με τσάρτερ από την Ευρώπη στην Καβάλα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑