Άποψη - Γνώμη

Published on September 11th, 2016 | by fileto

0

Και μην με ψάξεις να με βρεις….

Η Θάσος στις φλόγες, το ματιάσαμε το νησί μας με τον αυξημένο τουρισμό και είπαν οι Θεοί να μας στείλουν την οργή τους.

Πύρινες φλόγες, απόγνωση, αγωνία, ενθυμίσεις από παλιότερες καταστροφές, τα ίδια λόγια των κυβερνητικών για αποζημιώσεις που συχνά μένουν λόγια μια και τα τραύματα ποτέ δεν μπορεί να νοιώσει η επίσημη Πολιτεία, όπως την ονομάζουμε.

Μια επικοινωνιακή βόλτα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί χρόνια τώρα σε παλιό και νέο σύστημα και όλοι μένουν τελικά …επί τόπου να γλύφουν σαν τα σκυλιά τις πληγές τους μέχρι να επουλωθούν.

Τα ανοχύρωτα νησιά για μια φορά ακόμη μένουν ξεχασμένα και μόνα μετά την τουριστική περίοδο με τα ίδια προβλήματα, της παραγωγής τους, των υπηρεσιών υγείας, των χαλασμένων υποδομών και της απομονωνόμενης τους κακομοιριάς.

Γιατί η Θάσος να αποτελέσει εξαίρεση; Επειδή είναι πιο κοντά στην ηπειρωτική περιφέρεια;

Καράβι θέλει κάθε δραστηριότητα και αυτό είναι το πρόβλημα, μεσολαβεί θάλασσα.

Μέσα σε αυτή την παραζάλη των γεγονότων από την φωτιά της Θάσου και την ίδια ώρα που η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ μας μιλούσε για μια νέα Ελλάδα που χτίζεται για ένα καράβι που έρχεται και φέρνει κοντέινερ ανάπτυξης.

Κι αντί να το υποδεχθούν αυτοί οι θρασύτατοι Έλληνες το καράβι με μαντήλια και μπάντες στην προκυμαία, εκείνοι οι αχάριστοι, φώναζαν για τα εργασιακά τους δικαιώματα την ώρα που ξέρουν ότι η Ελλάς για μια ακόμη φορά απαιτεί θυσίες και αίμα για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Δεν ντρέπονται λίγο που θέλουν δουλειά, που θέλουν αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία;

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Ανατέλλει μια νέα Ελλάδα, με νέο ήθος και νέο ύφος, τη μια μειλίχιο και την άλλη αυστηρό και επιθετικό όπως αυτό που είχε ο πρωθυπουργός, τον οποίο χειροκροτούσανε εκείνοι που πριν από δύο χρόνια ήταν έξω από το Βελλίδειο και είχαν πανό στα χέρια τους και ορμή αλλά και ελπίδα στα μάτια τους ότι «άντε ένα βήμα έμεινε και είμαστε κοντά στην εξουσία, αδέλφια!».

Και εκείνα τα παιδιά που τα έλεγαν «αλήτες», μπήκαν στα άνετα και μεταξένια κοστούμια της εξουσίας και …ξέχασαν.

Έρχονται δε σήμερα να πουν ότι αυτά που κάνουμε είναι για το καλό σας.

«Χαίρομαι που μετά από 5 χρόνια υπάρχει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι προηγούμενοι κρύβονταν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

Μπά! Κι αυτοί που δεν κρύφτηκαν ξέχασαν τι υποσχέθηκαν.

Ο αριστερός Αλέξης μας είπε εκ Θεσσαλονίκης ότι έχει στόχο και σχέδιο, έχει πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα

Η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια ευρεία ασταθή περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε τι θα κερδίσει η χώρα με την επίσπευση των εκλογών και τι αν ακολουθήσουμε την έξοδο από την κρίση με βάση τον χάρτη που παρουσίασε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ.

Είμαι περήφανος που ο διαχειριστής του ΟΧΙ στην Ευρώπη σήμερα έχει και φίλους και συμμάχους αλλά και είναι όαση σταθερότητας.

Σε ποια χώρα άραγε;

Στην χώρα των εκατομμυρίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων, των φτωχών, της ατέλειωτης ουράς στα συσσίτια, της Ελλάδας που πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά της, της γύρισαν την πλάτη και δεν θέλουν ούτε να την δουν ζωγραφιστή ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους.

«Έχουμε στόχο και σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα» επισήμανε και σημείωσε: «Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη μεγάλη το 2017. Το αν θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά την έχουμε απέναντι».

Είπε ο πρωθυπουργός: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους», αυτό το παραμυθάκι έχει και δράκο τον οποίο κρατούν ως εφτασφράγιστο μυστικό τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος.

Ξέρουν και οι δύο ότι άλλο μνημόνιο δεν θα έρθει στην Ελλάδα και φυσικά το κούρεμα του χρέους που θα το κάνει βιώσιμο είναι μονόδρομος.

Αυτό και καλά το ξέρουν και είναι θέσφατο πλέον, κάθε άλλη κίνηση να κουνούν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς Έλληνες είναι αν μη τι άλλο ..αστείο και εντελώς προπαγανδιστικό χωρίς κόστος.

Γιαυτό και ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει λύση».

Σιγά τον πολυέλαιο!

Τέλος, στο ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια για το πάγωμα των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, που θα δώσει ανάσα στα ταμεία και σημείωσε ότι δεν διαγράφονται οι οφειλές, αλλά πρέπει να γίνει μια ρύθμιση για εκείνους τους ασφαλισμένους ώστε να μην μένουν χωρίς φορολογική ενημερότητα, πάλι ο πρωθυπουργός λέει την μισή αλήθεια.

Ο χρεωμένος που δεν έχει ελπίδα να ξεχρεώσει το έχει πάρει πλέον απόφαση ότι θα είναι ο ζητιάνος του αύριο με σύνταξη 350 ευρώ.

Όσες ρυθμίσεις και να κάνει όσα και να πληρώσει πάλι τόσα θα πάρει.

Καρφί δεν του καίγεται πια και όπως ο λαϊκός βάρδος Βασίλης Καρράς ο Παγγαιορίτης τραγουδά: «…και μην με ψάχνεις να με βρεις, ούτε τηλέφωνο θα έχω ούτε σπίτι, και μην ψάχνεις να με βρεις, δεν θα ‘μαι κάτοικος της γης, άμα σε χάσω θα χαθώ κι απ’ τον πλανήτη…!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑