Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 14th, 2016 | by fileto

0

Μια εκδήλωση για να μάθουμε “τα εργαλεία” της Ευρώπης

Παρά τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες που μπορούμε να έχουμε η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, ταξιδεύουμε χωρίς διαβατήριο, έχουμε ελεύθερο roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στο κινητό μας, εργαζόμαστε μέσα σε αυτή και φυσικά έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Για να έρθει πιο κοντά η Ευρώπη στους πολίτες της κατά διαστήματα πέρα από την επίσκεψη πολιτών και εκπροσώπων φορέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσαν σήμερα στην Καβάλα ένα Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο που θα συνεχιστεί αύριο στο Παρανέστι της Δράμας, με θέμα: «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από την ενέργεια, την αειφορία και την καινοτομία: η πρόκληση για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η κεντρική εκδήλωση η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον δήμο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Συμμετείχαν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, ανώτατα στελέχη και εμπειρογνώμονες από την ελληνική διοίκηση και από αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, το πρωί διεξήχθη ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της περιφέρειας «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία» στο κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην Αίθουσα «Νίκος Μάρτης».

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο Νίκος Ματζούφας ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, υπουργείου Οικονομίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμητρα Τσανάκα, ο Βασίλης Πιτσινίγκος προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΑΜ-Θ, Χρήστος Κοντογιώργος, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο καθηγητής του ΑΠΘ Κώστας Μάττας κ.α.

Αύριο Σάββατο 15/10/2016, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν και θα υποστηρίξουν τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» (Virgin Forest Trail), σε συνεργασία με τον δήμο Παρανεστίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑