Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 20th, 2016 | by fileto

0

Έχασε τη μάχη με την επάρατο ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης

Μέσα σε πάνδημο κλίμα οδύνης και παρουσία όλου του πολιτικού κόσμου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κηδεύτηκε το απόγευμα ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ξάνθης τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Ο Γιώργος Παυλίδης χτυπημένος από την επάρατη νόσο με την οποία πάλεψε σχεδόν δύο χρόνια, αλλά τσακισμένος και από τον αδόκητο θάνατο του μονάκριβου γιού του Θοδωρή τον οποίο έχασε σε νεαρή ηλικία πέρσι τον Μάιο, κατέληξε χθες στις 3 τα ξημερώματα σε ηλικία 60 ετών.

Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Γεννήθηκε το 1956. Έγγαμος με την Αθηνά, πατέρας δύο τέκνων, του Θοδωρή (τον οποίο και έχασε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς) και της Μαρίνας.

Ως δικηγόρος άσκησε μάχιμη δικηγορία, κυρίως ποινική, από νεαρή ηλικία. Δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα.

 

Από το 1998 στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης. Ανέλαβε καθήκοντα από 01/01/1999 και συνέχισε επί δώδεκα (12) έτη, έως και 31/12/2010. Ειδικότερα, επανεξελέγη Νομάρχης Ξάνθης, την πρώτη Κυριακή, τον Οκτώβριο του 2002 με ποσοστό 53,24% (για την 4ετία 2003 – 2006) και τον Οκτώβριο του 2006 με 56% (για την 4ετία 2007 – 2010). Την περίοδο αυτή, μεταξύ άλλων, διετέλεσε:

Εκλεγμένος Πρόεδρος, εμπνευστής και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004. Συμμετείχαν οι Νομαρχίες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Μπλαγκόεβγραντ Σμόλιαν, Κίρτζαλι, Χάσκοβο Βουλγαρίας και Ανδριανουπόλεως Τουρκίας, με πρωτόγνωρη διασυνοριακή δράση.

Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010.

Πρόεδρος της καινοτόμου δομής μεταξύ των 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της.

Κατά την 12ετη θητεία του ως Νομάρχη Ξάνθης 1999 – 2010 υλοποιήθηκε ένα μοναδικό αναπτυξιακό έργο σε επίπεδο υποδομών στο γειτονικό μας νομό.

Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.

Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις περιφερειακές εκλογές της 25 Μαΐου 2014, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού “Περιφερειακή Αναγέννηση” ποσοστό 56,35% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, έως 31 Αυγούστου 2019.

 

Ο Τέρενς Κουίκ στην κηδεία του

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο ναό του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη στις 16.00 σήμερα.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, βρέθηκε στην Ξάνθη για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει ότι: «Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας φίλος. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας Μακεδόνας από τα Γρεβενά, που αγάπησε τη Θράκη πιο πολύ και από την ιδιαίτερη πατρίδα του».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο για: «απώλεια που κάνει την παράταξή μας φτωχότερη και στερεί από εμένα προσωπικά ένα πολύ καλό φίλο. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής. Μέχρι και την ύστατη ώρα βρισκόταν στις επάλξεις, στο γραφείο του, για να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας που τόσο αγάπησε».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.

 

Οι συνεργάτες του τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του συνεργάτες του πήγαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο γραφείο του στην Περιφέρεια στην Κομοτηνή.

Παράλληλα εξεδόθει δελτίο όπου ανέφερε: «Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας οραματιστής που πίστεψε στις δυνατότητες της Περιφέρειάς του, την υπηρέτησε με ζήλο και τα όνειρά του την ανέδειξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από ουραγό σε σημείο αναφοράς θετικών εξελίξεων. Το όραμά του και  το αναπτυξιακό του σχέδιο θα είναι μοχλός προόδου για τις επόμενες γενεές.

Με την εργατικότητα, τις γνώσεις και τη διαύγεια πνεύματος που τον διέκρινε, παρότρυνε και ενέπνευσε όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του να τον ακολουθούν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, ώστε με υπομονή και επιμονή να καταφέρνουν το ακατόρθωτο.

Σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θρηνεί το θάνατο του ηγέτη της, του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ενός μαχητή της ζωής που συνέβαλε καθοριστικά ώστε να βγει η Περιφέρεια ΑΜΘ από τη αφάνεια και να την οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία ανάπτυξης».

Στις 13:00 συγκλίθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, και εξέδοσε ψήφισμα απότισης φόρου τιμής στον εκλιπόντα Περιφερειάρχη, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το σεβασμιότατο  μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

κηδεία

 

Το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ: την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και τις ακόλουθες ενέργειες σε ένδειξη  ελάχιστου φόρου τιμής για τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωργίου Παυλίδη, ως εξής:

1. Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά του Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΜΘ, από τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 16:00 όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία.

2. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδου ακολουθίας του

3. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Αντιπεριφερειαρχών, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ, στους οικείους του Εκλιπόντος

4. Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου

5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου  καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Π.Ε.

6. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στον Ιερό Ναό και στα Γραφεία της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ

7. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων

8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος

9. Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να δημοσιευθεί στον τύπο.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑