Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 23rd, 2016 | by fileto

0

Τρεις κοινοβουλευτικοί εναντίον Δρακονάκη

Με ανακοίνωση ο Σύριζα Καβάλας μέσα από ανακοίνωση-απάντηση στην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» Ευαγγελία Δρακονάκη, για το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων τονίζει:

«Απαντητικά σε λαλίστατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τοπικά ΜΜΕ στελέχους της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης απόδοσης των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών, κρίνουμε αναγκαίο να δηλώσουμε τα εξής:

Ζώντας την πραγματικότητα του οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσιονομικών της χώρας μας, στοιχειώδης είναι η ανάγκη συλλειτουργίας όλων των θεσμικών παραγόντων στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

Αυτονόητη, εν προκειμένω, είναι η ιεράρχηση υλοποίησης των υποχρεώσεων και από την πλευρά του Δήμου.

Οι δηλώσεις συγκεκριμένου στελέχους ουδόλως στοιχίζονται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής στήριξης.

Εργαζόμενη η ίδια στους ΟΤΑ, θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα με στοιχειώδη ευαισθησία. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο μετακλητός ρόλος που της έχει ανατεθεί σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη διά βίου επαγγελματικής της ιδιότητα.

Η κριτική που ασκήθηκε από μέρους μας αφορούσε αποκλειστικά δηλώσεις, απαξιωτικές στην ουσία για συναδέλφους της.

Ο ρόλος της, ως βασιλικότερη του βασιλέως, δεν προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κοινωνικό της έργο. Συναισθανόμενοι όλοι την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, θα έπρεπε να λειτουργούμε με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για στήριξη εργαζόμενων συναδέλφων.

Οι βουλευτές Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου».

Μια χαρά τα λένε οι βουλευτές μας, οι οποίοι όμως θα πρέπει να εξηγήσουν στους 73 εργαζόμενους που δεν έχουν μία στο παντελόνι τους πως θα την βγάλουν αν δεν έρθουν τα χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα και φυσικά το πιο ουσιαστικό, πως θα πληρώσει ο δήμος Καβάλας, με ποια διαδικασία, για να είναι σύνομη η ενέργειά του να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις τρίτων προς την μισθοδοσία ανθρώπων χωρίς να κινδυνεύει να βρεθεί μπλεγμένος με την Δικαιοσύνη!

Αξίζει να θυμίσουμε πως σύμφωνα πάντως με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τοποθετήθηκαν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς 91.850 παιδιά, δηλαδή περίπου 12.000 περισσότερα παιδιά σε σχέση με πέρυσι ενώ για την κάλυψη της δράσης δόθηκαν 195 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. περισσότερα από πέρυσι και από κάθε άλλη φορά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑