Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2016 | by fileto

0

Καμμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από ΔΗΜΑΡ και Συμπαράταξη

Η Καβάλα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην περιοχή μας για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που έρχεται στην περιοχή μας κατά διαστήματα είχε μια επαφή με τους δημοσιογράφους και έδωσε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Εκεί μίλησε για τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας που ταλανίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους στην χώρα. Πρέπει να προσαρμοστούν σε μια δουλειά και εργαζόμενοι και εργοδότες για να επιτευχθεί σε μια επιχείρηση το καλύτερο αποτέλεσμα , αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και ως χώρα και ως κόμμα. Θα πρέπει και οι ρεαλιστικές επιδιώξεις των εργαζομένων να είναι στο πλαίσιο των νέων συνθηκών της χώρας μας με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και με τους χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν παντού. Όχι να ενσωματωθούν σ αυτούς αλλά να αξιοποιήσουμε και  να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα μας και την οικονομία της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών, να συνεισφέρει το κράτος σ’ αυτό, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες απ όπου κι αν προέρχονται και βέβαια και η εργοδοσία να καταλάβει ότι δεν είμαστε σε μια χώρα όπου δεν προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα και οι εργαζόμενοι θα κατανοήσουν ότι στην σύγχρονη εποχή απαιτούνται και σύγχρονες λύσεις σ αυτές τις διαδικασίες, ούτε να μένουμε στην λογική του ότι συνέβαινε πριν δέκα χρόνια, διότι η χώρα μας δεν είναι στην πρότερη κατάσταση».

Για το αν μπορεί να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα και δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η θέση μας είναι πως δημιουργούμε τον ισχυρό αυτόνομό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας της σοσιαλιστικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Θα συνεργαστούμε- γιατί είμαστε η δύναμη που ενώνει- με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.  Αυτή είναι η δική μα πρόταση που υπάρχει από πάντα. Η πρόταση μας είναι σταθερή.

Για τις προεκλογικές δηλώσεις που γίνονται είπε πως «άκουσα τον κ Τσίπρα να λέει στην Θράκη πως χαίρεται για τις 9 προεκλογικές ομιλίες που έκανε σε μια μέρα. Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι τόσο μεγάλα, που από μόνη της αυτή η δήλωση έχει την σημασία της. Και την επόμενη μέρα πήγε να εγκαινιάσει το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη νομίζοντας πως έτσι λύνονται τα προβλήματα. Η ομιλία του αντιπολιτεύονταν την αντιπολίτευση όπου παρουσίασε ένα τεχνητό αγροτικό success story που δεν έχει κατανοήσει ποια είναι τα προβλήματα  της Μακεδονίας και της Θράκης, του αγροτικού κόσμου, της κτηνοτροφίας, των αδειών, των πρακτικών αιτημάτων που έχει ο κόσμος με τα βοσκοτόπια, τα αρδευτικά έργα. Ήρθε και ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η λύση είναι εθνική συνεννόηση».

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι: «η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει τον ρόλο από το Σύνταγμα, να καταθέτει προτάσεις και όχι να ζητά κάθε μέρα εκλογές.

Αντί να καταθέτει η ΝΔ προτάσεις κάθε μέρα κάνει το ίδιο. Αυτή δεν είναι αξιόπιστη πολιτική, δεν μπορούμε να είμαστε «φύγε εσύ, έλα εσύ» . Δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας μας μια τέτοια λογική.  Δεν αντέχει η χώρα μας νέες αυταπάτες.

Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, αλλά…

Για το αν ωφέλησε την ΔΗΜΑΡ η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι: «η ΔΗΜΑΡ το ΠΑΣΟΚ και οι Κινήσεις Πολιτών συγκρότησαν την Δημοκρατική Συμπαράταξη ως πρώτη ενωτική κίνηση που είχε και εκλογικό αποτύπωμα.

Όχι μόνο αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, αλλά θα πρέπει και άλλες δυνάμεις να μπουν σ αυτή την διαδικασία. Ενότητα όχι κατακερματισμός των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Αυτό θέλαμε να δείξουμε και με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως και τώρα όπως και την επόμενη μέρα. Το πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία εξαρτάται από πού θα έρθουν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις  σ αυτή την διαδικασία.

Δική μου πρόταση είναι να υπάρξει στην πορεία ένας ενιαίος προοδευτικός φορέας, ο οποίος για να υπάρξει, πρέπει να γίνει ένα συνέδριο του χώρου το 2017 για να προχωρήσει τις διαδικασίες αυτές. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η ΔΗΜΑΡ ως αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Αρκεί να πάρουμε γενναίες αποφάσεις γι α μετεξέλιξη που θα είναι σύγχρονες και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών σήμερα».

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είδε και συνομίλησε με τοπικά στελέχη και ακολούθησε περιοδεία στην Χρυσούπολη, όπου συνάντησε εκπροσώπους αγροτών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑