Άποψη - Γνώμη

Published on December 27th, 2016 | by fileto

0

Φεύγει και αφήνει πίσω της συντρίμμια

Προσπαθώ κάνοντας μια αναπόληση και ενδοσκόπηση της χρονιάς που πέρασε να βρω ένα σημείο θετικό και να το αναδείξω.

Πραγματικά από την παλινωδία του 2015, περάσαμε στην καθαρή εποχή διακυβέρνησης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μια πραγματικά ανούσια συνεργασία που δεν κολλάει πολιτικά, πέρα από το αδυσώπητο συμφέρον των δύο κομμάτων να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

Η χρονιά που φεύγει έχει την μαύρη σφραγίδα του προσφυγικού στο οποίο τελικά οι Έλληνες, αποδείχθηκαν αλληλέγγυοι, αλλά η κυβέρνηση έπαιξε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τους χιλιάδες ταλαίπωρους πρόσφυγες, αλλά και τα καραβάνια των λαθρομεταναστών από κάθε χώρα που ήθελαν τράντζιτ να περάσουν στην Ευρώπη.

Η Ειδομένη θα στοιχειώνει αυτή την κυβέρνηση για πολλά χρόνια. Οι πεταμένοι στις λάσπες, με τους περίεργους τύπους, ορισμένων ΜΚΟ να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους, να τους οδηγούν μέσα από ρέματα και λάσπες και να δημιουργούν την πλέον μαύρη εικόνα για την χώρα μας.

Την ίδια ώρα ένα άλλο βρώμικο παιχνίδι παίχθηκε στα νησιά, με τους νησιώτες να βάζουν πλάτη και μέσα από ρεπορτάζ και δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο η χώρα μας να γίνεται επίσης ένα παίγνιο στα χέρια επιτήδειων που κέρδισαν πολλά εκατομμύρια στις πλάτες τους και στις πλάτες των προσφύγων.

Όταν θα σκάσει το απόστημα της ιστορίας αυτής και βγουν στην επιφάνεια τα παιχνίδια της σκοτεινής πλευράς θα τρέξουν πολλοί να κρυφτούν πίσω από την κουρτίνα.

Εκτός του προσφυγικού είχαμε το μνημόνιο Σύριζα Ανελ, το οποίο για κακή τους τύχη ήταν αν όχι ίδιο χειρότερο από αυτό των προηγουμένων.

Εξισώθηκαν δηλαδή οι πολέμιοι με τον Άδωνη και απέκτησαν τον δικό τους Άδωνη.

Άρα μπήκαν για τα καλά στο σύστημα εξουσίας το οποίο μέχρι τότε μας πουλούσαν ότι ήταν μια ξένη υπόθεση.

Ποια ήταν τελικά η διαπραγμάτευση του Ευκλείδη; Το καλό παιδί από το Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς, κάνει μια χαρά την δουλειά του και τα λέει με τους δανειστές αλλά όχι …δεν σκίζει πουκάμισα.

Και χαρτιά υπογράφει όταν δεν τον εμπιστεύονται, και με τον Σόιμπλε δήθεν τα βάζει για να πιστέψουμε ότι σηκώνει ανάστημα και με το ΔΝΤου!

Χάσαμε τον μπούσουλα, όταν είδαμε για μια ακόμη χρονιά, μια δαγκάνα να κόβει και ένα χέρι να μπαίνει πιο βαθειά στην τσέπη μας και να αρπάξει το πορτοφόλι μας.

Και μάλιστα να έχουμε και ο αφήγημα ότι η Τουρκία είναι η μόνιμη απειλή μας και ο Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα (;) που του έκαναν για να τον ρίξουν (!) ξαφνικά πριν και μεσούσης της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό να μας μιλάει για τα σύνορα της καρδιάς του, για να μας φοβερίσει!

Αμαν μπρε τζάνουμ!

Κι ενώ ένας χρόνος μας πήγε πίσω αρκετές δεκαετίες και μας αποτελείωσε όχι μόνο την ελάχιστη αξιοπρέπειά μας, αλλά και τα κουράγια μας, έρχονται τώρα που ο χρόνος τελειώνει να μας θολώσουν τα νερά και ουσιαστικά να μας απειλούν ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές!

Ακούστε τον φοβερό ευρωβουλευτή του Σύριζα «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», Στέλιο Κούλογλου: «Άρωμα εκλογών, με ευθύνη του Eurogroup και προσωπικά του Β. Σόιμπλε, υπάρχει στην ατμόσφαιρα», δηλώνει ο ευρωβουλευτής, λέγοντας ότι «δεν θέλουν να κλείσουν την αξιολόγηση» και «θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση», οπότε «αν έχει αποφασίσει κάποιος να σου επιτεθεί, διαλέγεις εσύ τη στιγμή».

Μάλιστα, αυτά λέει ο Στέλιος και συνεχίζει στο πολιτικό του παραλήρημα.

Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον βλέπει φίλους στην Κομισιόν, στην ΕΚΤ και προπάντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να προσθέσει πάντως, ότι «αν η Γερμανία δεν θέλει, στην Ευρώπη δεν λαμβάνεται καμία απόφαση».

Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον, θεωρεί ότι το μεγάλο μας χαρτί είναι η επίλυση του Κυπριακού, η οποία θα εκτόνωνε τις σχέσεις με την Τουρκία και θα επηρέαζε θετικά το Βερολίνο, ακόμη και στα οικονομικά μας θέματα.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποφασιστεί με όρους συμφιλίωσης του κυπριακού λαού και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Σε μια ελεύθερη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και με αφορμή το τέλος του έτους, ο κ. Κούλογλου μιλάει ακόμη για το Brexit λέγοντας ότι η βρετανική ελίτ προσπαθεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ για την ισλαμική τρομοκρατία, τονίζει ότι φοράει έναν θρησκευτικό μανδύα, αλλά στην ουσία πρόκειται για το αποτέλεσμα γεωπολιτικών αντιθέσεων και όχι για σύγκρουση διαφορετικών πολιτισμών.

Βρε τον Στέλιο τι μας λέει! Το αυτονόητο, αλλά με τα δικά του λόγια.

Κι αφού είμαστε τόσο στριμωγμένοι και οι κακοί ευρωπαίοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση η οποία ειρήσθω εν παρόδω, έχει χαμηλά δημοσκοπικά αποδοχής από την κοινωνία, γιατί δεν αποχωρεί ή επιτέλους γιατί δεν επιτίθεται, αγαπητέ Στέλιο με το πολιτικό σου αισθητήριο;

Άρα άσε τα σάπια. Και με την φράου Μέρκελ τα έχετε βρει, και με τον χερ Σόιμπλε και με τον Τόμσεν και με όλους, όσο για τις επιθέσεις και τις επαναστάσεις ξέρεις κάτι;

Με τον Αλέξη και με τον φίλο του και συνέταιρο που παλιά τον νόμιζε «Μπούλη», επαναστάσεις δεν γίνονται!

Οι επαναστάσεις θέλουν τρέλα, βάση και λαϊκή αποδοχή και παραδοχή.

Για φωνάξτε στα «όπλα» το Πόπολο και να δούμε πόσοι θα ακολουθήσουν.

Όσο για τον χρόνο που φεύγει, κι αυτός αποχωρεί και όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού …αφήνει πίσω του συντρίμμμια!

Καλή χρονιά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑