Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 3rd, 2017 | by fileto

0

Χωρίς πλοίο Καβάλα – Πρίνος Θάσου

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το βόρειο τμήμα του νησιού της Θάσου, λόγω προσωρινής αναστολής των δρομολογίων που εκτελούσε στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα – Πρίνος η ναυτιλιακή εταιρεία “Όσιος Δαυίδ” μετά και από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά “εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μέγιστο παραλογισμό. Οι εταιρείες εξαντλούν τα όρια τους λίγο διάστημα πριν εκτελέσουν τα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και με διάφορα τεχνάσματα καταδολιεύουν τη νομοθεσία, αποκόπτοντας τη Θάσο από την Καβάλα και ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη να έρθουν στην πόλη και να κάνουν τις εξετάσεις τους, να βρεθούν σε μια υπηρεσία ή να κάνουν κάποιες αγορές. Το 40% της ευθύνης ανήκει στις εταιρείες και τις μεθοδεύσεις τους και το 60% στο Υπουργείο Ναυτιλίας, που αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να χειριστεί αξιόπιστα την κατάσταση ή και να κάνει τον αστυνόμο, όταν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος”.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επανέφερε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα να περάσουν οι αρμοδιότητες και ο έλεγχος των δρομολογίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑