Άποψη - Γνώμη

Published on January 9th, 2017 | by fileto

0

Μας μετατρέπουν σε τριτοκοσμικούς

Δυστυχώς είμαστε αυτοκαταστροφικός λαός, που με η κρίση ως «Κίρκη» μας μεταμόρφωσε σε «γουρούνια» βουτηγμένα στη λάσπη της ανασφάλειας και της αναποτελεσματικότητας.

Το κακό είναι ότι ο προσανατολισμός τον οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και ο Ελευθέριος Βενιζέλος (καθείς με τα θετικά και αρνητικά του πρόσημα), προς την Ευρώπη για άλλη μια φορά κινδυνεύει να χαθεί.

Στην δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας και μερικοί εκ των τότε ηγετίσκων της Πασοκικής περιόδου, ήθελαν η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, αλλά λοξοκοιτούσαν τον τρίτο δρόμο, τον περίφημο προς τον Καντάφι, τον Σαντάμ, τον Αραφάτ.

Ευτυχώς γρήγορα ήρθαν τα πιλάφια και τα μέλια της ΕΟΚ και ξέχασαν αυτό τον δρόμο, εναρμονιζόμενοι με την ιδεολογική αντίληψη, η Ευρώπη μας δείχνει τον δρόμο για το …μπερεκέτι!

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθε ο Μητσοτάκης με τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, ο Σημίτης με τον φιλογερμανικό του μανδύα, φτάσαμε στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και ξαναγυρίσαμε την Ευρώπη των Βρυξελλών και καταλήξαμε στο «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου που με την βοήθεια του ΔΝΤ μας έβαλε στα μνημόνια και στην ατέρμονη κρίση.

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα που ζούμε ακόμη, της κρίσης, χάσαμε ως Έλληνες την αυτοπεποίθησή μας, την αξιοπρέπειά μας και κινούμαστε στα τρισεκατομμύρια του Σώρρα, τους Ρωσόφιλους πολιτικούς σχηματισμούς και στις εμμονές των κυβερνώντων οι οποίοι συνεχώς μας σέρνουν σε ένα χορό που θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια στον τρίτο κόσμο.

Η Ελλάδα πια δεν είναι κανονική χώρα. Οι Έλληνες μεταμορφώνονται σε αντιευρωπαϊστές και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η εμμονή μας θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες, αν δεν αλλάξουμε προσανατολισμό και λογική και δεν απαλλαγούμε από το Βαλκανικό σύνδρομο που λέει «για όλα μας φταίνε οι άλλοι…».

Η κυβέρνηση με αριστοτεχνικό τρόπο, για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες της αναποτελεσματικότητας και της ατελέσφορης πολιτικής της, ανακαλύπτει εχθρούς και μας τους πλασάρει σαν τους κακούς δαίμονες της μοίρας μας.

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει ότι εδώ και αρκετό καιρό τα δημοσιεύματα για Grexit έχουν ελαττωθεί. Μόνο σποραδικά και όταν πρόκειται να πιεστεί η Ελλάδα εξαιτίας των λαθών και των ανοησιών που κάνει η κυβέρνηση, επανέρχονται τέτοια σενάρια, τα οποία εμείς εδώ τα δημιουργούμε.

Ξαφνικά, μέσα σε μία ημέρα δύο δημοσιεύματα έρχονται να βάλουν φωτιά στο σκηνικό.

Η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του περιοδικού Zero δείχνει αντιστροφή της ελληνικής κοινής γνώμης που λέει στην πλειοψηφία της ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη.

Τι αλήθεια είναι αυτό που κάνει τους Έλληνες της κρίσης να ξεχάσουν ότι στην χώρα μας έχουν εισρεύσει δισεκατομμύρια που δόθηκαν για να φτιάξει δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, προγράμματα κατάρτισης, αναπτυξιακοί νόμοι, και γενικότερα όλα έχουν αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας;

Ποιος αλήθεια μας φταίει που οι μίζες και το μαύρο χρήμα που έπεσε στις τσέπες επιτήδειων στέρησαν από την χώρα μας να κάνει πολλά περισσότερα;

Γιατί άραγε όταν σταματάει η Ευρώπη να στέλνει χρήμα, εμείς κραυγάζουμε ότι οι ξένοι φταίνε για το κακό μας το χάλι;

Ποιος αλήθεια μας φταίει για το γεγονός ότι ενώ ενταχθήκαμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν φροντίσαμε να γίνουμε και ευρωπαϊκή χώρα;

Κι όμως εμείς θέλουμε να γυρίσουμε στην δραχμή, στην εσωστρέφειά μας και σε ένα δρόμο που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει!

Πάμε σε κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα δημοσίευμα που προέρχεται από τον Σύνδεσμο των Βιομηχάνων που ουσιαστικά χτυπά το καμπανάκι λέγοντας ότι «αν διαιωνιστεί η σημερινή κατάσταση επιτροπείας από ξένους τεχνοκράτες, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη είτε θα παραμείνει στα χαρτιά, με υποκατάσταση της απουσίας ουσιαστικής συμμετοχής από κάποια ειδική επιτροπεία, είτε θα λυθεί κάποια στιγμή μέσω της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αφήνει δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Αν μας περιμένει κάτι τέτοιο την νέα χρονιά που ξεκινά, τότε η Ελλάδα θα γυρίσει στα χρόνια του 50.

Η αυτοκαταστροφή μας και η εμμονή μας να στηρίζουμε όσους μας οδηγούν στον όλεθρο θα είναι το δικό μας λάθος!

Θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας και θα κυκλοφορούμε σαν τον τυφλό μάντη αναζητώντας το φως στο σκοτάδι.

Δεν κοιτάμε αυτό που συνέβη στην Κύπρο και την οδήγησε στην έξοδο από τα μνημόνια.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση της χώρας μας είναι ευαίσθητη σε ένα περιβάλλον τόσο ευμετάβλητο, όπου στη νέα χρονιά θα συμβούν ακόμη και αλλαγές συνόρων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αλήθεια τι έχουμε πάθει;

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι συνεχώς ως Έλληνες χάνουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κάτι που συμφέρει την κυβέρνηση η οποία πιθανότατα να ποντάρει ακριβώς στη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη λιτότητα και να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο;

Αυτό είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη προοπτική η οποία ενισχύεται και από την αδυναμία, ανικανότητα ή σκοπιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα εντός του ευρώ.

Δυστυχώς έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και πράγματι το 2017 που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της πατρίδας.

Αν οι αντιευρωπαϊστές της αριστεράς συνκεράσουν τις απόψεις τους με τους αντιευρωπαιστές (ευρωσκεπτικιστές) της ακροδεξιάς, τότε μια αόρατη από πραγματική πλειοψηφία θα καταφέρει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα, η οποία θα δέχεται οικονομικούς λαθρομετανάστες που θα αποθηκεύονται, η μαύρη οικονομία θα είναι κανόνας και φυσικά η κρατική παροχή υπηρεσιών θα είναι ανάλογη της κατάστασης που θα επικρατεί.

Αν κάναμε τόσο δρόμο για να καταλήξουμε εκεί, τότε όχι Κίρκη δεν υπάρχει, παρά ένα πέπλο αδιόρατο που σκεπάζει από τα μάτια μας έναν κόσμο που αλλάζει και μας αφήνει στην καταστροφή μας.

Μετανοείτε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑